fbpx

Timo Huges vanaf 1 oktober 2013 president-directeur bij NS

03 jun 2013 9:28

NS-topman Bert Meerstadt wordt per 1 oktober 2013 opgevolgd door Timo Huges. Volgens het spoorbedrijf omdat Meerstadt toe is aan een nieuwe uitdaging. Algemeen wordt aangenomen dat de problemen met de Fyra de doorslag hebben gegeven.

Timo Huges is op dit moment directievoorzitter van Koninklijke Bloemenveiling FloraHolland en van 2006 tot 2008 was hij algemeen directeur van Coöperatie Bloemenveiling Aalsmeer. Hij startte zijn loopbaan na zijn studie Bedrijfskunde in Groningen bij Koninklijke Frans Maas Groep waar hij tussen 1992 en 2006 diverse functies bekleedde, laatstelijk als lid van de groepsraad.

Goede keuze
Reizigersorganisatie Voor Beter OV heeft van Huges hoge verwachtingen. "Huges heeft FloraHolland omgeturnd van een aanbodgericht bedrijf naar een klantgericht bedrijf, en klantgerichtheid is iets wat reizigersclub Voor Beter OV uiteraard zeer aanspreekt. Daarnaast heeft Huges sowieso veel ervaring in de logistiek, maar mist hij de oogkleppen die veel mensen bij ´het spoor´ nu eenmaal hebben",  zegt voorzitter Rikus Spithorst in een reactie.

Ervaren opvolger
Ook Carel van den Driest, president-commissaris bij NS, ziet Huges als een goede opvolger. "In voor NS moeilijke tijden was Meerstadt voor de gehele NS-organisatie een rots in de branding. Gelukkig hebben wij in Timo Huges een uitstekende en ervaren opvolger gevonden en we zien er naar uit om NS onder zijn leiding voor reizigers nog verder te verbeteren.”

Reizigers tevreden maken
De nieuwe topman heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging: "Met veel energie en gedrevenheid ga ik graag deel uitmaken van dit prachtige Nederlandse bedrijf. Een dienstverlenend bedrijf dat een belangrijk onderdeel is van onze samenleving. Ik verheug me erop met alle NS-collega´s er voor te zorgen dat de reizigers iedere dag tevreden zijn" aldus Huges. In de florasector wordt zijn vertrek betreurd. Ook Huges zelf zegt met "pijn in mijn hart" de sector te verlaten.

HSL-dossier
Voordat Meerstadt het stokje overdraagt aan Huges, wil hij eerst een ´een goede vervoersoplossing tussen Nederland en België over de hogesnelheidslijn vinden´. ´Een belangrijke opdracht´ die hij, zoals afgesproken met de staatssecretaris, eerst wil afronden.