fbpx

Toekomstscenario voor station Noorderkempen

Het station Noorderkempen wordt op de kaart gezet als nieuw multimodaal knooppunt. De regio ten noorden van Antwerpen, gelegen op de hogesnelheidslijn Antwerpen – Nederlandse grens, is de nieuwe tak van het voorstadsnet van de spoorwegen in Antwerpen.”Met het stationsgebouw en de aanleg van de stationsomgeving mikt de NMBS-Holding hoog om de reizigers alle comfort aan te bieden”, benadrukt Jannie Haek, CEO van NMBS-Holding.

Het tijdelijke stationsgebouw biedt bij de start alle reizigerscomfort. In het kwaliteitsvolle containergebouw is een loket, wachtzaal en sanitair voor een potentieel van 1000 instappende reizigers per dag. De NMBS-Holding heeft 300.000 euro geïnvesteerd. Ecologisch bouwen met goede isolatie en biologisch zuiveren van afvalwater is steeds een aandachtspunt.

De aanleg van de ring rond Brecht en het afrittenknooppunt van de E19 zal de autobestuurders extra stimuleren om de verkeersdrukte richting Antwerpen te vermijden en in Noorderkempen op de trein te stappen. In het voorjaar 2010 kunnen fietsers via de nieuwe onderdoorgang onder de E19 vlot van het centrum van Brecht naar het station.

De NMBS-Holding staat klaar om voor de reizigers een definitieve stationsinfrastructuur te bouwen. Met extra diensten en een commercieel aanbod wil de NMBS-Holding evolueren naar het ideale station. De reizigers kunnen hier tijd winnen en door het aanbod in het station genieten van slimme tijd. De autoparking kan worden uitgebreid tot 500 plaatsen zodat bereikbaarheid een troefkaart blijft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *