fbpx

Trambestuurder en -conducteur GVB krijgen geen sanctie

22 aug 2012 13:53

Het GVB gaat geen maatregelen nemen tegen enkele medewerkers die kwetsende opmerkingen zouden hebben gemaakt over Anne Frank en het Anne Frank Huis. Dat laat het Amsterdamse vervoerbedrijf woensdag weten.

Begin augustus kwamen bij het GVB drie klachten binnen over de uitspraken. Trampersoneel zou onder meer hebben omgeroepen dat het Anne Frank Huis ´de plek is waar joden hun geld verdienen´. Het bedrijf stelde een onderzoek in, maar de betreffende medewerkers blijven ontkennen dat zij zich antisemitisch hebben uitgelaten.

De zaak is daarmee nog niet helemaal afgedaan voor het GVB. In de komende periode worden alle medewerkers nog eens extra gewezen op ´respectvolle omgangsvormen´. Dat gebeurt in overleg met de joodse gemeente Amsterdam, een van de klagers.

De joodse gemeente vindt het onverklaarbaar dat het GVB geen bevestiging kan geven van de incidenten, maar wil desondanks toch helpen aan ´een gezamenlijke aanpak die moet leiden tot verdere bewustwording van de noodzaak tot verdraagzaamheid en fatsoen in de stad´. 

Novum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *