fbpx

Trein Den Haag – Brussel

Vanwege het wegvallen van de Fyra Amsterdam – Brussel, rijdt er sinds 18 februari een trein Den Haag – Brussel. Aanvankelijk reed de trein 2x per dag, maar sinds 11 maart 8x per dag. Vanaf 7 oktober gaat de frequentie omhoog gaan naar 10x per dag. Vanaf december 2013 wordt een uurlijkse treindienst verwacht.

De trein Den Haag – Brussel rijdt nu iedere twee uur. In Den Haag begint de trein te Hollands Spoor en gaat vervolgens via Rotterdam Centraal, Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen Centraal, Mechelen en Brussel Centraal naar eindbestemming Brussel Zuid. Let op! in het weekend rijdt deze trein slechts tot Antwerpen!

Vaste treintarieven
Het is niet mogelijk een zitplek voor deze trein te reserveren. Er gelden vaste treintarieven voor de trein. Het maakt in het algemeen dus niet uit of het treinticket drie maanden voor vertrek of drie dagen voor vertrek is gekocht.

Zomeractie België
In de zomer 2013 is er wel een 1e klas treinactie, waarmee er voor 29 euro van ieder Nederlands station naar ieder Belgisch station gereisd kan worden. Dit actietarief is alleen beschikbaar tot 3 dagen voor vertrek. 

Goedkoop Den Haag Brussel
Goedkoop met de trein Den Haag – Brussel? Dat kan met een weekendretourtje en een superdagretour. Bij het superdagretour moet de heenreis na 9:00 uurbeginnen, en moet de treinreis terug op dezelfde dag plaats vinden. Een weekendretour is één weekend geldig, waarbij de heenreis moet plaats vinden tussen vrijdag tot maandag 3u00 ´s morgens. De terugreis moet plaats vinden tussen zaterdag tot maandag 3u00 ´s morgens. Bij feestdagen wordt het weekend vaak verlengd. Treintickets zijn online verkrijgbaar via NS International

Uurdienst
In 2014 zal de trein Den Haag – Brussel waarschijnlijk ieder uur gaan rijden, en mogelijk weer verlengd worden naar een treindienst Amsterdam – Brussel. Tot die tijd kunnen Amsterdamse reizigers met een internationaal treinticket zonder toeslag gebruik maken van de Fyra naar Rotterdam.

Lange termijn
Het voortbestaan van deze trein op lange termijn is onzeker. Mogelijk verdwijnt deze trein weer als de Fyra Amsterdam – Brussel (of de opvolger van de Fyra) weer gaat rijden. Er zijn echter voorstellen om ook dan de trein Den Haag – Brussel te behouden, zodat reizigers een keuze krijgen tussen een hogesnelheidstrein en een reguliere trein.

Arriva Den Haag – Brussel
De Gemeente Den Haag noemt de NS plannen te onzeker. De Gemeente wil dat er permanent een uurlijkse treindienst Den Haag – Brussel blijft bestaan en heeft daarom de samenwerking met Arriva opgezocht. Arriva wil vanaf 2015 een permanente uurdienst starten tussen Den Haag Centraal en Brussel Zuid. Die zou onderweg ook moeten stoppen op stations als Delft en Brussel Nationaal-Luchthaven. Daar stopt de NS trein niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *