fbpx

Trein dendert 19 km ongrijpbaar door Frankrijk

22 okt 2015 19:44

Een trein heeft in Frankrijk 19 kilometer op hoge snelheid op het traject tussen Abancourt en Rouen in het noordelijke departement Seine-Maritime gereden zonder dat de machinist hem kon stoppen. Het voorval gebeurde nadat de trein twee koeien had aangereden met een snelheid van 140 kilometer per uur. Dat meldt de Franse krant Le Figaro donderdag.

In de cabine van de machinist viel na de aanrijding alle elektriciteit uit. Zodoende kon de machinist niet remmen, maar ook niet communiceren met de verkeersleiding. Ook de noodrem functioneerde niet goed. Aan boord van de trein bevonden zich behalve het treinpersoneel zeven passagiers. Niemand raakte gewond.

Volgens de Franse spoorwegen SNCF is het de eerste keer dat zoiets is gebeurd. De machinist wist met zijn eigen mobiele telefoon contact te leggen met de centrale. Uiteindelijk kwam de trein door een helling tot stilstand.

Een aanrijding met dieren komt in Frankrijk duizenden keren per jaar voor. Ook in Nederland gebeurd dat met enige regelmaat.

(c) ANP