fbpx

Trein naar Chur

Neem vanuit Amsterdam de trein naar Basel en met slechts één overstap bent u in Chur. Bij NS International kunt u nu ook online treintickets kopen naar Chur. Ook is het mogelijk om vanuit Basel Bad hety Swiss Transfer Ticket te gebruiken. 

Vanuit Nederland rijdt er één keer per dag een dagtrein naar Basel, het betreft de ICE Amsterdam – Basel. Daarmaast is er een nachtverbinding via de City Night Line Amsterdam – Zürich. Te Basel SBB of Zürich kunt u overstappen op de Zwitserse binnenlandse trein naar Chur. Vanuit Brussel is er een rechtstreekse verbinding naar Chur.

Van Basel naar Chur
De trein Basel SBB – Chur heeft een reistijd vanaf 2 uur en 20 minuten (InterCity) tot 3 uur (InterRegio). Vanaf Basel SBB rijdt er twee keer per uur een trein naar Chur: één InterCity en één InterRegio per uur.  Als u tijdens uw verblijf in Zwitserland meer per trein wilt reizen kan een Zwitserse treinpas erg handig zijn.

Zwitserse treinen vanaf Chur
Chur is de oudste stad van Zwitserland en is perfect per trein te bereiken. Per dag rijden er enkele treinen rechtstreeks naar Duitsland en in het winterseizoen ook een TGV naar Parijs. Treinreizen in Zwitserland is een belevenis op zich, zeker in de omgeving Chur. Vanaf Chur rijdt de Glacier Express naar Zermatt, een wereldberoemde sneltrein vanwege het prachtige uitzicht. Ook de Bernina Express rijdt vanaf Chur, deze trein is zelfs opgenomen in de werelderfgoed lijst van UNESCO. In Chur stoppen zowel treinen van de Rhätische Bahn, als van de SBB. Als u een treinpas heeft kunt u reizen met beide spoorwegmaatschappijen.
Zürich en Basel zijn twee keer per uur rechtstreeks bereikbaar. Brig is via de Glacier Express enkele malen per dag rechtstreeks bereikbaar. Voor de meeste andere steden moet echter worden overgestapt in Zürich (met prima aansluitingen). De trein is in Zwitserland zeer punctueel, mocht de trein onverhoops toch te laat zijn dan wacht doorgaans de aansluitende trein.

Foto overgenomen via Flickr.com, zie hier. Licentie voorwaarden foto, zie hier.