Internationaal

Trein naar Londen? Rechtstreeks. Vanaf € 88 retour (in 3,5 tot 4 uur)

Rechtstreeks met de trein naar Londen? Dat kan! De Eurostar rijdt één a twee keer per dag vanaf Amsterdam via Rotterdam naar Londen. De reistijd vanuit Rotterdam bedraagt 3,5 uur. Vanaf Amsterdam duurt de treinreis ongeveer 40 minuten langer. Een retourtje is beschikbaar vanaf € 88.

Bespaar transferkosten

Dankzij de directe trein naar Londen wordt reizen naar het Verenigd Koninkrijk veel comfortabeler. Je reist direct van centrum naar centrum. Dat bespaart niet alleen tijd, maar ook geld. Want, alhoewel vliegen vaak goedkoop lijkt, zijn de transferkosten vaak enorm. Alleen al in Londen ben je al snel 20 euro per enkele reis kwijt om vanaf de luchthaven in het centrum te komen. En ook in Nederland maak je kosten als je per trein of auto naar Schiphol reist. Die kosten bespaar je als je met de Eurostar naar Londen gaat.

Treintickets naar Londen

Eurostar heeft de tarieven voor de trein Amsterdam – Londen vernieuwd. Koop je een retourtje? Dan ben je voordeliger uit. Voor een enkeltje voor de Eurostar betaal je minimaal 55 euro. Je zou denken dat een retourtje beschikbaar zou zijn vanaf 110 euro. Maar het kan dus al goedkoper. Een retourtje is beschikbaar vanaf 88 euro. Je mag dan gewoon gratis bagage bij te betalen, hoeft niet bij te betalen voor een zitplaatskeuze en je komt direct aan in harte stad. De verkoop van treintickets naar Londen start vanaf 4 maanden voor vertrek. Tijdig boeken is noodzakelijk, Lastminute betaal je aanzienlijk meer.

Prijskalender tarieven Trein Londen

Een retourtje is meestal goedkoper dan twee enkele reizen!

Vertrektijden Eurostar

Door de coronacrisis is de dienstregeling tijdelijk aangepast. Het is de bedoeling dat de Eurostar in de nabije toekomst groeit naar 4 a 5 treinen per dag. Op dit moment rijdt de trein naar Londen 1 a 2x per dag. Eurostar hoopt dat de frequentie in de loop van 2021 kan worden uitgebreid. Op dit moment vertrekt de Eurostar uit Amsterdam doordeweeks om 12:47 uur naar Londen, en in het weekend meestal om 13:47 uur. Als er meer treinen gaan rijden, zullen de vertrektijden naar verwachting worden aangepast naar 7:47 en 16:47 uur.

Inchecken Eurostar

Anders dan bij de reguliere treinen, moet er voor de Eurostar ingecheckt worden. Die incheckprocedures gaan gelukkig een stuk sneller dan bij het vliegtuig. Bij het vliegtuig is het advies 2 uur voor aanvang aanwezig. Eurostar geeft aan dat check-in tot 30 minuten voor vertrek mogelijk is. Het advies is echter zeker 45 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Alleen reizigers die reizen in Business Premier kunnen snel inchecken (tot 10 minuten voor vertrek). Bij het inchecken heb je alleen een ticket en een identiteitskaart / paspoort nodig. De bagage gaat door een kleine scanner, maar vloeistoffen zijn gewoon toegestaan.

Comfort in de Eurostar

Eurostar heeft nieuwe treinen. Deze nieuwe treinen, de Eurostar e320, rijdt onder andere op de route Amsterdam – Brussel – Londen. De treinen zijn uitgerust met wifi, stopcontacten en een barrijtuig. De stoelen zitten lekker, met voldoende beenruimte. Beter als in het vliegtuig. De goedkoopste reisklasse is Standard. In Standard Premier krijgen reizigers ook een snack en een drankje aangeboden. Ook zijn de stoelen daar breder met meer beenruimte. De duurste klasse is Business Premier. De stoelen zijn echt hetzelfde als bij Standard Premier. Het verschil zit hem vooral in de service. Zo kun je met een Business Premier ticket het kaartje vrijwel altijd omruilen en krijg je uitgebreide catering in de trein. Daar hangt echter ook wel een prijskaartje aan.

Standaard (2e klas) in Eurostar

Goedkope treinkaartjes zoeken

Een treinkaartje Amsterdam – Londen is te boeken vanaf € 55, een retourtje vanaf € 88. Tickets kun je kopen bij verschillende aanbieders. Bij alle aanbieders gelden dezelfde tarieven. Bij NS International kun je hier een kalender vinden met alle prijzen. Zie deze prijskalender

Standard Permier in de Eurostar.

Boot naar Londen

Een ander alternatief voor de trein kan de boot zijn. Vanuit Hoek van Holland varen 2x per dag grote boten naar Engeland. De boten komen aan in Harwich, daar is er aansluiting op de trein naar Londen. Handig is ook dat Stena Lines boot + treintickets verkoopt. Er vaart één boot overdag, en één boot ´s nachts. Voordeel van de nachtboot is dat je niet de hele dag kwijt bent met reizen. Ook de boot + trein combinatie is vaak  goedkoper dan de Eurostar. Trein + boot tickets zijn er al vanaf 49 euro. Zie ook de Boot Londen Engeland pagina.

Bus Amsterdam – Londen

Een alternatief voor de Trein Londen kan de bus zijn. Bij Flixbus en Ouibus (voorheen: iDBUS) kost een enkeltje Londen vaak tussen de 35 en 65 euro per enkele reis. De bussen hebben wifi, en een redelijk comfort (meer beenruimte dan de Eurostar). Alleen de reisduur is wel heel erg lang: 10 tot 12 uur. De rechtstreekse bussen vertrekken vanuit Amsterdam en Rotterdam. De bussen van iDBUS zijn in de regel wat comfortabeler dan die van Flixbus.

Openbaar Vervoer Londen

metronetwerk, en ook van de voor Londen zo typerende dubbeldekkerbussen. Bespaar tijd, en koop nu al de Londen Travelcard of de Oyster Card Londen en bekijk de pagina metro van Londen. Wie vanuit Londen de rest van Engeland wil ontdekken per trein, kan onze pagina Trein Engeland raadplegen.

Per vliegtuig en Heatrow Express naar Londen
Gaat je voorkeur toch naar het vliegtuig boven de trein? Dan kan je het beste via KLM.com een vliegticket kopen. Maar als je vervolgens van Londen Heathrow zo snel mogelijk naar het hartje van de stad wilt, ben je wel aangewezen op de Heathrow Express. Op Visitbritain.com kan je nu alvast een treinkaartje voor de Heathrow Express bestellen.

Veel gestelde vragen Eurostar Londen

This post was last modified on 18 mei 2021 17:31

Share

Recent Posts

Lelylijn, open toegang en meer internationaal treinverkeer opgenomen in hoofdlijnenakkoord PVV, NSC, VVD en BBB

In het hoofdlijnenakkoord dat is opgesteld door de formerende partijen PVV, NSC, VVD en BBB…

5 dagen terug

Onderzoeksraad trekt conclusies na treinongeluk Voorschoten: onvoldoende aandacht voor veiligheid

Bij het onderhoud aan het Nederlandse spoorwegnet is er vanuit het ministerie van Infrastructuur en…

6 dagen terug

Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken vanwege gebrek aan animo

Vanwege enorm gebrek aan animo is de Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken. Gemeentes…

2 weken terug

Siemens levert materieel voor nieuwe hogesnelheidslijn tussen Los Angeles en Las Vegas

Het Amerikaanse treinconcern Brightline heeft bekendgemaakt dat Siemens de voorlopige uitverkorene is om materieel voor…

2 weken terug

NS doet oproep aan internationale reizigers: stem op Joost Klein

Joost Klein vertegenwoordigt Nederland deze week op het Eurovisie Songfestival en met zijn hitsong Europapa…

2 weken terug

Hogesnelheidstesten Flevoland van de baan

De langdurige testperiode voor hogesnelheidstreinen op de Hanzelijn en Flevolijn gaat definitief niet door. In…

2 weken terug