fbpx

Trein naar Londen? Rechtstreeks. Vanaf € 88 retour (in 3,5 tot 4 uur)

23 apr 2021 14:33

Rechtstreeks met de trein naar Londen? Dat kan! De Eurostar rijdt één a twee keer per dag vanaf Amsterdam via Rotterdam naar Londen. De reistijd vanuit Rotterdam bedraagt 3,5 uur. Vanaf Amsterdam duurt de treinreis ongeveer 40 minuten langer. Een retourtje is beschikbaar vanaf € 88.

Bespaar transferkosten

Dankzij de directe trein naar Londen wordt reizen naar het Verenigd Koninkrijk veel comfortabeler. Je reist direct van centrum naar centrum. Dat bespaart niet alleen tijd, maar ook geld. Want, alhoewel vliegen vaak goedkoop lijkt, zijn de transferkosten vaak enorm. Alleen al in Londen ben je al snel 20 euro per enkele reis kwijt om vanaf de luchthaven in het centrum te komen. En ook in Nederland maak je kosten als je per trein of auto naar Schiphol reist. Die kosten bespaar je als je met de Eurostar naar Londen gaat.

Treintickets naar Londen

Eurostar heeft de tarieven voor de trein Amsterdam – Londen vernieuwd. Koop je een retourtje? Dan ben je voordeliger uit. Voor een enkeltje voor de Eurostar betaal je minimaal 55 euro. Je zou denken dat een retourtje beschikbaar zou zijn vanaf 110 euro. Maar het kan dus al goedkoper. Een retourtje is beschikbaar vanaf 88 euro. Je mag dan gewoon gratis bagage bij te betalen, hoeft niet bij te betalen voor een zitplaatskeuze en je komt direct aan in harte stad. De verkoop van treintickets naar Londen start vanaf 4 maanden voor vertrek. Tijdig boeken is noodzakelijk, Lastminute betaal je aanzienlijk meer.

Prijskalender tarieven Trein Londen

Een retourtje is meestal goedkoper dan twee enkele reizen!

Vertrektijden Eurostar

Door de coronacrisis is de dienstregeling tijdelijk aangepast. Het is de bedoeling dat de Eurostar in de nabije toekomst groeit naar 4 a 5 treinen per dag. Op dit moment rijdt de trein naar Londen 1 a 2x per dag. Eurostar hoopt dat de frequentie in de loop van 2021 kan worden uitgebreid. Op dit moment vertrekt de Eurostar uit Amsterdam doordeweeks om 12:47 uur naar Londen, en in het weekend meestal om 13:47 uur. Als er meer treinen gaan rijden, zullen de vertrektijden naar verwachting worden aangepast naar 7:47 en 16:47 uur.

Inchecken Eurostar

Anders dan bij de reguliere treinen, moet er voor de Eurostar ingecheckt worden. Die incheckprocedures gaan gelukkig een stuk sneller dan bij het vliegtuig. Bij het vliegtuig is het advies 2 uur voor aanvang aanwezig. Eurostar geeft aan dat check-in tot 30 minuten voor vertrek mogelijk is. Het advies is echter zeker 45 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Alleen reizigers die reizen in Business Premier kunnen snel inchecken (tot 10 minuten voor vertrek). Bij het inchecken heb je alleen een ticket en een identiteitskaart / paspoort nodig. De bagage gaat door een kleine scanner, maar vloeistoffen zijn gewoon toegestaan.

Comfort in de Eurostar

Eurostar heeft nieuwe treinen. Deze nieuwe treinen, de Eurostar e320, rijdt onder andere op de route Amsterdam – Brussel – Londen. De treinen zijn uitgerust met wifi, stopcontacten en een barrijtuig. De stoelen zitten lekker, met voldoende beenruimte. Beter als in het vliegtuig. De goedkoopste reisklasse is Standard. In Standard Premier krijgen reizigers ook een snack en een drankje aangeboden. Ook zijn de stoelen daar breder met meer beenruimte. De duurste klasse is Business Premier. De stoelen zijn echt hetzelfde als bij Standard Premier. Het verschil zit hem vooral in de service. Zo kun je met een Business Premier ticket het kaartje vrijwel altijd omruilen en krijg je uitgebreide catering in de trein. Daar hangt echter ook wel een prijskaartje aan.

Standaard (2e klas) in Eurostar

Goedkope treinkaartjes zoeken

Een treinkaartje Amsterdam – Londen is te boeken vanaf € 55, een retourtje vanaf € 88. Tickets kun je kopen bij verschillende aanbieders. Bij alle aanbieders gelden dezelfde tarieven. Bij NS International kun je hier een kalender vinden met alle prijzen. Zie deze prijskalender

Standard Permier in de Eurostar.

Boot naar Londen

Een ander alternatief voor de trein kan de boot zijn. Vanuit Hoek van Holland varen 2x per dag grote boten naar Engeland. De boten komen aan in Harwich, daar is er aansluiting op de trein naar Londen. Handig is ook dat Stena Lines boot + treintickets verkoopt. Er vaart één boot overdag, en één boot ´s nachts. Voordeel van de nachtboot is dat je niet de hele dag kwijt bent met reizen. Ook de boot + trein combinatie is vaak  goedkoper dan de Eurostar. Trein + boot tickets zijn er al vanaf 49 euro. Zie ook de Boot Londen Engeland pagina.

Bus Amsterdam – Londen

Een alternatief voor de Trein Londen kan de bus zijn. Bij Flixbus en Ouibus (voorheen: iDBUS) kost een enkeltje Londen vaak tussen de 35 en 65 euro per enkele reis. De bussen hebben wifi, en een redelijk comfort (meer beenruimte dan de Eurostar). Alleen de reisduur is wel heel erg lang: 10 tot 12 uur. De rechtstreekse bussen vertrekken vanuit Amsterdam en Rotterdam. De bussen van iDBUS zijn in de regel wat comfortabeler dan die van Flixbus.

Openbaar Vervoer Londen

metronetwerk, en ook van de voor Londen zo typerende dubbeldekkerbussen. Bespaar tijd, en koop nu al de Londen Travelcard of de Oyster Card Londen en bekijk de pagina metro van Londen. Wie vanuit Londen de rest van Engeland wil ontdekken per trein, kan onze pagina Trein Engeland raadplegen.

Per vliegtuig en Heatrow Express naar Londen
Gaat je voorkeur toch naar het vliegtuig boven de trein? Dan kan je het beste via KLM.com een vliegticket kopen. Maar als je vervolgens van Londen Heathrow zo snel mogelijk naar het hartje van de stad wilt, ben je wel aangewezen op de Heathrow Express. Op Visitbritain.com kan je nu alvast een treinkaartje voor de Heathrow Express bestellen.

Veel gestelde vragen Eurostar Londen

0 0 stemmen
Artikel waardering
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Annette Maayen
6 jaren geleden

Hello, I am writing out of Canada. WE need to catch a Gatwick London flight on July 5, 2018 back to Alberta, Canada. We are staying by relatives who live close to Utrecht the Netherlands. WE are parents with 3 children, age 15, 10 and 7. What would be our best and cheapest way to travel back to England? Preferable to Gatwick, not London. Thank you for your help!

Richard
3 jaren geleden
Antwoord aan  Annette Maayen

You can contact “de treinreiswinkel”. They are experts in traveling by train.

Johan
3 jaren geleden
Antwoord aan  Richard

Treinreiswinkel doet nu ook aan tijdreizen? Dat zou ik ook wel willen 😉

Met andere woorden, ik denk dat de persoon waar je op hebt gereageerd inmiddels de reis wel heeft gemaakt, deze zou in 2018 plaatsvinden 🙂

Lilianne van den Broek
6 jaren geleden

Op welk treinstation in London komt de Eurostar aan? (dit in verband met het zoeken van een hotel daar vlakbij)

Yon van Rosse
6 jaren geleden

Hoi Lilianne,

Eurostar komt aan op St. Pancras International, pal naast Kings Cross Station, hartje Londen

henri
6 jaren geleden

Volgens mij klopt de titel niet echt: Al vanaf € 40 naar Amsterdam -> er staat namelijk op de site alleen maar tickets vanaf 59 euro!

Bert sitters
3 jaren geleden
Antwoord aan  henri

Het kan natuurlijk zijn dat de goedkoopste tickets onmiddellijk verkocht waren nadat de aanbieding op de site was geplaatst. € 59 is ook nog goedkoop.

mary joy
5 jaren geleden

Hi,
We’re the taxi service provider from the London airports. We found your website page related to London and UK.
Can you please add us on your website treinreiziger.nl?
Looking forward to hearing from you.
Regards,
Mary Joy.

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  mary joy

Hallo Mary Joy,

Please send an e-mail to contact@treinreiziger.nl.

Kind regards,

Erwin Wessels

Jo
4 jaren geleden

De standaardprijs van Eindhoven naar London is 18,99 met Flixbus. De reis doet er slechts 8 uur over. Dat is stukken beter dan de trein met rotoverstappen en een prijskaartje dat vaak een veelvoud is. Want als je eerst naar Breda of Rotterdam moet voor de Eurostar ben je totaal ook snel 8 uur reistijd kwijt, zeker omdat de overstappen veel tijd kosten.

bert sitters
3 jaren geleden
Antwoord aan  Jo

@Jo
Er heeft op dit forum een draadje gestaan om de treinverbindingen vanuit Eindhoven te verbeteren.

Bert sitters
3 jaren geleden
Antwoord aan  bert sitters

@Jo
Mainport Eindhoven zou betere treinverbindingen moeten hebben, maar een treinritje Eindhoven Centraal – Rotterdam Centraal is 1 uur. Rotterdam -Londen met de Eurostar is 3:50 uur. Met overstaptijd in Rotterdam is dat nog altijd een stuk sneller dan de Flixbus.

Arjan Krabbenbos
3 jaren geleden

Mooie treinen met ruime, comfortabele stoelen waar je als een vorst of vorstin in zit. In september 2018 nam ik ook de rechtstreekse trein London- naar Rotterdam met slechts een tussenstop op Brussel Zuid/Midi. De heenweg was nog met extra overstap van Rotterdam (IC Brussel) naar Brussel Zuid/midi op de Eurostar E320 naar London. De trein rijdt heerlijk zacht en geruisloos over het spoor door landschappen en met aangepaste snelheden in en rond de steden. De lelijkste plek waar je met deze snelle trein doorheen zoeft is bij Calais, nabij de beroemde Eurotunnen! daar staan kilometers hekwerk die het voor illegalen immigranten het leven zuurder moeten maken. Maar ook voor de reizigers een triestig aangezicht, net zoals dat ook in Berlijn te zien was. Gelukkig heeft de huidige Amerikaanse president Donald Trump geen hekwerk mogen aanleggen rond Mexico. Zulke omheiningen doen weer denken aan concentratiekampen, gevangenissen en andere kampementsoorten. Hoe het probleem zich nu voltrekt tijdens de Coronatijden onder de immigranten weet ik niet! Van mij mag dat enorme hekwerk zo snel mogelijk weg en maak daar een natuurgebied van. Of gecombineerd met een nieuwe stadswijk, dat ziet er dan ook beter uit dan nu!

Rogier de Wit
3 jaren geleden
Antwoord aan  Arjan Krabbenbos

Ook wij hebben een jaartje geleden de rechtstreekse Eurostar van Londen naar Amsterdam genomen, en erg genoten van de reis. Hapje halen bij het café, beetje rondlopen, was erg relaxed. We zaten in de goedkoopste klasse, maar voor ons waren die stoelen prima. Hopelijk kan het snel weer, na Corona! Overigens is St Pancras International Station zelf ook de moeite waard om wat tijd te besteden.

dries molenaar
3 jaren geleden

Het zou wel beter zijn de jaren oud zijnde commentaren te schonen. IS de familie al op Gatwick aangekomen?

Johnny
3 jaren geleden

Zou je eind januari voor een stedentrip naar Londen kunnen met de huidige ontwikkelingen?

Ricardo
3 jaren geleden
Antwoord aan  Johnny

Eind januari 2021? Nee. Eind januari 2022? Als de ontwikkelingen zo doorgaan als nu wel.

Dries Molenaar
3 jaren geleden
Antwoord aan  Johnny

Wellicht, de tickets zijn geloof ik wel om te boeken zolang er COVID belemmeringen zijn.

Annemiek
3 jaren geleden
Antwoord aan  Dries Molenaar

Volgens mij gelden voor de tweede klasse en standard premier de normale voorwaarden voor mid-flex. Dan mag je tot 14 dagen voor vertrek je ticket wijzigen. Rijdt de trein gewoon, maar mag/kun jij vanwege belemmerende regelgeving niet mee, dan ben je gewoon je geld kwijt.

Bert sitters
3 jaren geleden
Antwoord aan  Johnny

@jhonny
Afwachten, het kan dooien, of het kan vriezen. Ook de deskundigen kunnen moeilijk voorspellen hoe de vlag er over twee maanden bij staat.

Johnny
3 jaren geleden
Antwoord aan  Bert sitters

Ja dat is ook lastig. Ik ben zelf ‘juist’ niet gebonden aan schoolvakanties en wil graag buiten de schoolvakanties er naar toe.

Nu is het ook rustiger met dat je weinig toeristen hebt van buiten.

Annemiek
3 jaren geleden
Antwoord aan  Johnny

Ik verwacht niet dat dat eind januari al normaal mogelijk zal zijn. Daarnaast verwacht ik dat er heel veel mensen zijn die eindelijk weer eens een reisje willen maken. Bij een ruime opening van de mogelijkheden voor reizen, verwacht ik dat de absolute a-bestemmingen daar het eerste van profiteren. De kans is groot dat bestemmingen als Londen, Parijs en Barcelona onprettig druk zullen worden. Voor een stedentrip zou ik als eerste kiezen voor een bestemming die wat lager op ieders wensenlijstje staat.

dries molenaar
3 jaren geleden

NB Zou het inchecken in London nog wijzigen na de Brexit (waar ze nu nog vier dagen voor hebben).

Eigenlijk moet er in beide richtingen een douane controle komen zodat je geen spullen mee kan nemen.

Dat wordt nog wat met de kanaalveerboten die heen en weer varen met vaak britten aan boord die in Frankrijk bier en wijn bunkeren. Dat is er dan ook niet meer bij.

j.beltman
2 jaren geleden

Is het nu mogelijk om van/naar Engeland te reizen met een vaccinatiebewijs? (in augustus of september)
Welke maatregelingen moet een Brit nu nemen voor bezoek naar Nederland?

Marleen
2 jaren geleden

Als inwoonster van Zeeuws=Vlaanderen (waar helemaal GEEN personentrein rijdt!) is mijn vraag: Wat kost een retourtje Antwerpen Centraal – London St. Pancras (met de Eurostar) en waar/hoe vaak moet ik dan overstappen?