fbpx

Trein Londen? Al vanaf € 40 naar Amsterdam. Rechtstreeks.

Goedkoop met de trein naar Londen? Dat kan prima! Vanaf 4 april 2018 rijdt de trein Londen – Amsterdam twee keer per dag. Vanuit Amsterdam naar de Britse hoofdstad is voorlopig (tot eind 2019) een overstap in Brussel nodig. Een andere mogelijkheid is boot + trein Londen. Dat kan voordelig via Stena Lines

Zoek Treintickets Londen

 • Tot 7x per dag via Brussel naar Londen.
 • Treintickets Londen – Amsterdam: vanaf € 40.
 • Trein Amsterdam – Londen vanaf 3u en 40 min.
 • Keuze uit drie reisklassen: 2e klas (Standard), 1e klas (Standard Premium) en Business Class.
 • Boot + Trein via Stena Lines mogelijk vanaf 49 euro!
 • Daarnaast rechtstreeks per bus via Ouibus en Flixbus.
 • TIP: Bespaar tijd, en koop nu al de Londen Travelcard of de Oyster Card Londen.
 • Via Ticketbar koop je alvast tickets voor attracties, vaak met korting!

Met de trein naar Londen?

Vanuit Nederland met de trein naar Londen? Dat kan. Vanaf Amsterdam, Schiphol en Rotterdam kun je instappen in de Thalys naar Brussel. Daar is er aansluiting op de Eurostar naar Londen. Treintickets zijn vanaf 49 euro verkrijgbaar. Met de trein van Londen naar Amsterdam? Dat kan rechtstreeks. Vanaf 4 april start de Eurostar twee keer per dag met deze treindienst. Het leuke is: treinkaartjes voor de rechtstreekse trein zijn al verkrijgbaar vanaf 40 euro. Tickets voor de rechtstreekse trein Londen – Amsterdam zijn te koop vanaf 20 februari 2018. Op de heenweg, kun je trouwens behalve met de snelle Thalys ook met de intercity naar Brussel reizen, en daar overstappen op de trein naar Londen.

Dienstregeling Amsterdam – Londen

Dankzij de Thalys en de Eurostar reis je vanaf 4 uur en 40 minuten van Amsterdam naar Londen. In Brussel heb je 70 minuten overstaptijd op de Eurostar naar Londen. Ruim voldoende dus. De Eurostar rijdt nog niet rechtstreeks van Amsterdam naar Londen, omdat er nog afspraken gemaakt moeten worden over de douane- en beveiliging. Staatssecretaris Van Veldhoven heeft toegezegd dat dit per dienstregeling 2020 geregeld is. Vanaf dat moment kan er ook rechtstreeks van Amsterdam naar Londen gereisd worden.

Dienstregeling Londen – Amsterdam

De rechtstreekse trein vanuit Londen naar Amsterdam vertrekt vanaf 4 april 2018 om 8:31 u en 17:31 u. In Nederland stopt de Eurostar ook in Rotterdam. In slechts drie uur na vertrek uit Londen arriveert de trein in Rotterdam. Daarna duurt de reis naar Rotterdam nog zo’n 40 minuten.

Inchecken Eurostar

Anders dan bij de reguliere treinen, moet er voor de Eurostar ingecheckt worden. Die incheckprocedures gaan gelukkig een stuk sneller dan bij het vliegtuig. Bij het vliegtuig is het advies 2 uur voor aanvang aanwezig. Eurostar geeft aan dat check-in tot 30 minuten voor vertrek mogelijk is. “Voorzie 45 minuten bij grotere drukte zoals weekends of vakantiedagen”. Op de heenweg vind de check-in plaats in Brussel (tijdens de overstap van 70 minuten), op de terugweg dien je dus 30 a 45 minuten voor vertrek in Londen te zijn. Alleen reizigers die reizen in Business Premier kunnen snel inchecken (tot 10 minuten voor vertrek). Bij het inchecken heb je alleen een ticket en een identiteitskaart / paspoort nodig. De bagage gaat door een kleine scanner, maar vloeistoffen zijn gewoon toegestaan.

Comfort in de Eurostar

Eurostar heeft nieuwe treinen. Deze nieuwe treinen, de Eurostar e320, rijdt onder andere op de route Amsterdam – Brussel – Londen. De treinen zijn uitgerust met wifi, stopcontacten en een barrijtuig. De stoelen zitten lekker, met voldoende beenruimte. Beter als in het vliegtuig. De goedkoopste reisklasse is Standard. In Standard Premier krijgen reizigers ook een snack en een drankje aangeboden. Ook zijn de stoelen daar breder met meer beenruimte. De duurste klasse is Business Premier. De stoelen zijn echt hetzelfde als bij Standard Premier. Het verschil zit hem vooral in de service. Zo kun je met een Business Premier ticket het kaartje vrijwel altijd omruilen en krijg je uitgebreide catering in de trein. Daar hangt echter ook wel een prijskaartje aan.

Standaard (2e klas) in Eurostar

Goedkope treinkaartjes zoeken

Een treinkaartje Amsterdam – Londen is vanaf 20 februari te boeken voor € 49. Dat is een combinatie van Thalys met Eurostar. Het is ook mogelijk om met de intercity naar Brussel te reizen, en vervolgens met de Eurostar naar Londen. Dan zijn tickets te koop vanaf € 59. Tickets kun je kopen bij verschillende aanbieders. Bij alle aanbieders gelden dezelfde tarieven. Bij NS International kun je hier een kalender vinden met alle prijzen. Vanuit Londen naar Amsterdam kan nog goedkoper, vanaf slechts 40 euro. Zie deze prijskalender. Andere aanbieders zijn: HappyRail (van Treinreiswinkel) en NMBS Europe.

Standard Permier in de Eurostar.

Boot naar Londen

Een ander alternatief voor de trein kan de boot zijn. Vanuit Hoek van Holland varen 2x per dag grote boten naar Engeland. De boten komen aan in Harwich, daar is er aansluiting op de trein naar Londen. Handig is ook dat Stena Lines boot + treintickets verkoopt. Er vaart één boot overdag, en één boot ´s nachts. Voordeel van de nachtboot is dat je niet de hele dag kwijt bent met reizen. Ook de boot + trein combinatie is vaak  goedkoper dan de Eurostar. Trein + boot tickets zijn er al vanaf 49 euro. Zie ook de Boot Londen Engeland pagina.

Zoek treinkaartjes

Bus Amsterdam – Londen

Een alternatief voor de Trein Londen kan de bus zijn. Bij Flixbus en Ouibus (voorheen: iDBUS) kost een enkeltje Londen vaak tussen de 35 en 65 euro per enkele reis. De bussen hebben wifi, en een redelijk comfort (meer beenruimte dan de Eurostar). Alleen de reisduur is wel heel erg lang: 10 tot 12 uur. De rechtstreekse bussen vertrekken vanuit Amsterdam en Rotterdam. De bussen van iDBUS zijn in de regel wat comfortabeler dan die van Flixbus.

Openbaar Vervoer Londen

metronetwerk, en ook van de voor Londen zo typerende dubbeldekkerbussen. Bespaar tijd, en koop nu al de Londen Travelcard of de Oyster Card Londen en bekijk de pagina metro van Londen. Wie vanuit Londen de rest van Engeland wil ontdekken per trein, kan onze pagina Trein Engeland raadplegen.

Per vliegtuig en Heatrow Express naar Londen
Gaat je voorkeur toch naar het vliegtuig boven de trein? Dan kan je het beste via KLM.com een vliegticket kopen. Maar als je vervolgens van Londen Heathrow zo snel mogelijk naar het hartje van de stad wilt, ben je wel aangewezen op de Heathrow Express. Op Visitbritain.com kan je nu alvast een treinkaartje voor de Heathrow Express bestellen.

7 gedachten over “Trein Londen? Al vanaf € 40 naar Amsterdam. Rechtstreeks.”

 1. Annette Maayen schreef:

  Hello, I am writing out of Canada. WE need to catch a Gatwick London flight on July 5, 2018 back to Alberta, Canada. We are staying by relatives who live close to Utrecht the Netherlands. WE are parents with 3 children, age 15, 10 and 7. What would be our best and cheapest way to travel back to England? Preferable to Gatwick, not London. Thank you for your help!

 2. Lilianne van den Broek schreef:

  Op welk treinstation in London komt de Eurostar aan? (dit in verband met het zoeken van een hotel daar vlakbij)

  1. Yon van Rosse schreef:

   Hoi Lilianne,

   Eurostar komt aan op St. Pancras International, pal naast Kings Cross Station, hartje Londen

 3. henri schreef:

  Volgens mij klopt de titel niet echt: Al vanaf € 40 naar Amsterdam -> er staat namelijk op de site alleen maar tickets vanaf 59 euro!

 4. mary joy schreef:

  Hi,
  We’re the taxi service provider from the London airports. We found your website page related to London and UK.
  Can you please add us on your website treinreiziger.nl?
  Looking forward to hearing from you.
  Regards,
  Mary Joy.

  1. Erwin Wessels schreef:

   Hallo Mary Joy,

   Please send an e-mail to [email protected].

   Kind regards,

   Erwin Wessels

 5. Jo schreef:

  De standaardprijs van Eindhoven naar London is 18,99 met Flixbus. De reis doet er slechts 8 uur over. Dat is stukken beter dan de trein met rotoverstappen en een prijskaartje dat vaak een veelvoud is. Want als je eerst naar Breda of Rotterdam moet voor de Eurostar ben je totaal ook snel 8 uur reistijd kwijt, zeker omdat de overstappen veel tijd kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.