fbpx

Trein Londen? Enkeltje per directe Eurostar vanaf € 40

klok 05 feb 2020 11:33

Rechtstreeks met de trein naar Londen? Dat kan! Vanaf 30 april 2020 rijdt de Eurostar rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Londen. Reizigers vanaf Rotterdam kunnen per 18 mei 2020 mee. De reistijd vanuit Rotterdam bedraagt 3,5 uur. Vanaf Amsterdam iets meer dan 4 uur. Tickets zijn beschikbaar vanaf € 40 (enkele reis).

Bespaar transferkosten

Dankzij de directe trein naar Londen wordt reizen naar het Verenigd Koninkrijk veel comfortabeler. Je reist direct van centrum naar centrum. Dat bespaart niet alleen tijd, maar ook geld. Want, alhoewel vliegen vaak goedkoop lijkt, zijn de transferkosten vaak enorm. Alleen al in Londen ben je al snel 20 euro per enkele reis kwijt om vanaf de luchthaven in het centrum te komen. En ook in Nederland maak je kosten als je per trein of auto naar Schiphol reist. Die kosten bespaar je als je de directe Eurostar rijdt.

Vertrektijden Eurostar

De rechtstreekse trein Amsterdam – Londen vertrekt dagelijks om 7:47 en 18:47 uur. Vanuit Londen naar Amsterdam rijden er zelfs tot drie treinen per dag: om 7:16, 11:04 en 17:16 uur. Treinkaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 4 maanden voor vertrek. Er zijn al treinkaartjes te koop vanaf 40 euro per enkele reis. In het weekend en bij lastminutes betaal je al snel aanzienlijk meer. Tijdig boeken is daarom wel een vereiste.

Inchecken Eurostar

Anders dan bij de reguliere treinen, moet er voor de Eurostar ingecheckt worden. Die incheckprocedures gaan gelukkig een stuk sneller dan bij het vliegtuig. Bij het vliegtuig is het advies 2 uur voor aanvang aanwezig. Eurostar geeft aan dat check-in tot 30 minuten voor vertrek mogelijk is. Het advies is echter zeker 45 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Alleen reizigers die reizen in Business Premier kunnen snel inchecken (tot 10 minuten voor vertrek). Bij het inchecken heb je alleen een ticket en een identiteitskaart / paspoort nodig. De bagage gaat door een kleine scanner, maar vloeistoffen zijn gewoon toegestaan.

Comfort in de Eurostar

Eurostar heeft nieuwe treinen. Deze nieuwe treinen, de Eurostar e320, rijdt onder andere op de route Amsterdam – Brussel – Londen. De treinen zijn uitgerust met wifi, stopcontacten en een barrijtuig. De stoelen zitten lekker, met voldoende beenruimte. Beter als in het vliegtuig. De goedkoopste reisklasse is Standard. In Standard Premier krijgen reizigers ook een snack en een drankje aangeboden. Ook zijn de stoelen daar breder met meer beenruimte. De duurste klasse is Business Premier. De stoelen zijn echt hetzelfde als bij Standard Premier. Het verschil zit hem vooral in de service. Zo kun je met een Business Premier ticket het kaartje vrijwel altijd omruilen en krijg je uitgebreide catering in de trein. Daar hangt echter ook wel een prijskaartje aan.

Standaard (2e klas) in Eurostar

Goedkope treinkaartjes zoeken

Een treinkaartje Amsterdam – Londen is te boeken vanaf € 40, een retourtje vanaf € 80. Tickets kun je kopen bij verschillende aanbieders. Bij alle aanbieders gelden dezelfde tarieven. Bij NS International kun je hier een kalender vinden met alle prijzen. Zie deze prijskalender

Standard Permier in de Eurostar.

Boot naar Londen

Een ander alternatief voor de trein kan de boot zijn. Vanuit Hoek van Holland varen 2x per dag grote boten naar Engeland. De boten komen aan in Harwich, daar is er aansluiting op de trein naar Londen. Handig is ook dat Stena Lines boot + treintickets verkoopt. Er vaart één boot overdag, en één boot ´s nachts. Voordeel van de nachtboot is dat je niet de hele dag kwijt bent met reizen. Ook de boot + trein combinatie is vaak  goedkoper dan de Eurostar. Trein + boot tickets zijn er al vanaf 49 euro. Zie ook de Boot Londen Engeland pagina.

Bus Amsterdam – Londen

Een alternatief voor de Trein Londen kan de bus zijn. Bij Flixbus en Ouibus (voorheen: iDBUS) kost een enkeltje Londen vaak tussen de 35 en 65 euro per enkele reis. De bussen hebben wifi, en een redelijk comfort (meer beenruimte dan de Eurostar). Alleen de reisduur is wel heel erg lang: 10 tot 12 uur. De rechtstreekse bussen vertrekken vanuit Amsterdam en Rotterdam. De bussen van iDBUS zijn in de regel wat comfortabeler dan die van Flixbus.

Openbaar Vervoer Londen

metronetwerk, en ook van de voor Londen zo typerende dubbeldekkerbussen. Bespaar tijd, en koop nu al de Londen Travelcard of de Oyster Card Londen en bekijk de pagina metro van Londen. Wie vanuit Londen de rest van Engeland wil ontdekken per trein, kan onze pagina Trein Engeland raadplegen.

Per vliegtuig en Heatrow Express naar Londen
Gaat je voorkeur toch naar het vliegtuig boven de trein? Dan kan je het beste via KLM.com een vliegticket kopen. Maar als je vervolgens van Londen Heathrow zo snel mogelijk naar het hartje van de stad wilt, ben je wel aangewezen op de Heathrow Express. Op Visitbritain.com kan je nu alvast een treinkaartje voor de Heathrow Express bestellen.

9 gedachten over “Trein Londen? Enkeltje per directe Eurostar vanaf € 40”

 1. Annette Maayen schreef:

  Hello, I am writing out of Canada. WE need to catch a Gatwick London flight on July 5, 2018 back to Alberta, Canada. We are staying by relatives who live close to Utrecht the Netherlands. WE are parents with 3 children, age 15, 10 and 7. What would be our best and cheapest way to travel back to England? Preferable to Gatwick, not London. Thank you for your help!

 2. Lilianne van den Broek schreef:

  Op welk treinstation in London komt de Eurostar aan? (dit in verband met het zoeken van een hotel daar vlakbij)

  1. Yon van Rosse schreef:

   Hoi Lilianne,

   Eurostar komt aan op St. Pancras International, pal naast Kings Cross Station, hartje Londen

 3. henri schreef:

  Volgens mij klopt de titel niet echt: Al vanaf € 40 naar Amsterdam -> er staat namelijk op de site alleen maar tickets vanaf 59 euro!

 4. mary joy schreef:

  Hi,
  We’re the taxi service provider from the London airports. We found your website page related to London and UK.
  Can you please add us on your website treinreiziger.nl?
  Looking forward to hearing from you.
  Regards,
  Mary Joy.

  1. Erwin Wessels schreef:

   Hallo Mary Joy,

   Please send an e-mail to [email protected].

   Kind regards,

   Erwin Wessels

 5. Jo schreef:

  De standaardprijs van Eindhoven naar London is 18,99 met Flixbus. De reis doet er slechts 8 uur over. Dat is stukken beter dan de trein met rotoverstappen en een prijskaartje dat vaak een veelvoud is. Want als je eerst naar Breda of Rotterdam moet voor de Eurostar ben je totaal ook snel 8 uur reistijd kwijt, zeker omdat de overstappen veel tijd kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.