fbpx

Treingetweet – week 4

04 feb 2014 16:08

De trein, een onderwerp waar iedere dag veel over gesproken wordt. Op sociale media is dat niet anders. De redactie van Treinreiziger kijkt in een nieuwe rubriek iedere week naar grappige, opmerkelijke en interessante tweets over het spoor. Deze week, door onvoorziene omstandigheden een dag later dan gepland en gewend, deel 4.
 
Deze week stond in delen van het land in het teken van sneeuwval of regen. Dat leverde onder andere bij station Den Helder Zuid een zwembad op. Ook verspreidde NS OV-chipkaarthoesjes onder de abonnementshouders, maar deze vielen niet altijd in goede smaak.
 
Volgende week is het onder andere de week van Valentijnsdag, maar dat weerhield de conducteur die Cindy Kasanmoeseni controleerde er niet van om haar kaartje op liefdevolle wijze te knippen. Minder gelukkig met NS was twitteraar @pdgreef, al bleek hij zelf een oplossing te hebben gevonden. Het Twitterteam van de Duitse spoorwegen poogde een twitteraar te helpen, maar bleek met de machinist van een gestrande trein te maken te hebben.
 
Stiltecoupés zijn in vrijwel elke trein aanwezig, maar Connexxion maakt het volgens Floris wel erg bont. "Een trein met karaoke", tweet hij na het zien van deze afbeelding op de Valleilijn.
 
Ook deze tweets vielen de redactie op:
 
 

Tips voor deze rubriek? Tweet ze naar @treinreiziger of @wjmeulman!