fbpx

Treinongeluk bij Parijs eist meerdere levens

Bij een treinongeluk bij Parijs zijn vrijdag rond 17.15 uur zeker 6 mensen om het leven gekomen. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Manuel Valls, gezegd. Hij verwacht dat het dodental nog zal oplopen, omdat sommige van de tientallen gewonden er zeer slecht aan toe zijn.

De verongelukte trein betreft een intercity die van Parijs onderweg was naar Limoges, 400 kilometer ten zuiden van de hoofdstad. De trein (nr 3657) was even voor vijf uur vertrokken uit Parijs Austerlitz en had drie uur later moeten aankomen in Limoges. De trein kwam echter niet verder dan het station van Brétigny-sur-Orge, 30 kilometer van Parijs. Daar is de trein verongelukt. 

Naar verluid zaten er 385 reizigers in de intercity. Volgens een reiziger die in de trein zat reed de trein hard bij het station, en begon de trein plotseling te remmen. Zijn rijtuig bleef in de rails, maar andere rijtuigen ontspoorden en gekanteld.

Er zijn veel gewonden. Precieze cijfers ontbreken nog. Volgens sommige bronnen zouden sommige mensen zijn geëlektrocuteerd. Onduidelijk is of er nog mensen bekneld liggen in de trein. Al het treinverkeer vanuit het station Parijs-Austerlitz is na het ongeluk opgeschort. Omliggende ziekenhuizen zijn opgeroepen om voorrang te geven aan de treinslachtoffers.

Foto: Bozeanne Davis via Twitter