X

Treinpakkers: Gratis meereiskaart. Hoe werkt het?

De Nederlandse Spoorwegen hebben een mooie Treinpakker:  een gratis meereiskaart. Met dit treinkaartje kun je op twee dagen iemand gratis tijdens de daluren meenemen. Er zitten echter wel een aantal voorwaarden aan de meereiskaart.

Zo is het meereiskaartje niet te combineren met een actietreinkaartje. Je kunt dus NIET zelf voordelig reizen met een Kruidvat treinkaartje of AH treinkaartje, en dan ook nog iemand gratis meenemen met het meereiskaartje. Dat geldt ook voor alle andere acties van bijvoorbeeld de Spoordeelwinkel of NS zelf. Het mag WEL gecombineerd worden met een ov-studentenkaart en een Keuzedag.

Check andere acties

Reis je zelf voltarief? Of heb je een abonnement waarmee je met 40% korting reist of gratis reist? Dan mag je wel van het meereiskaartje gebruik maken. Je mag als betalende reiziger één reiziger meenemen met een meereiskaartje. Check met onze prijsvergelijker goed wat voordeliger is. Als je in de zomer met z’n tweeën op pad gaat, is bijvoorbeeld vaak de NS Zomertoer het goedkoopst. Je hebt dan het meereiskaartje helemaal niet nodig (sterker nog, aangezien NS Zomertoer een actietreinkaartje betreft, mag je het niet eens combineren). Onze prijsvergelijker laat éénvoudig zien of het meereiskaartje de beste aanbieding is of niet. Vooral bij kortere afstanden is het meereiskaartje aantrekkelijk.

Daluren. Inchecktijd is bepalend

Het meereiskaartje is geldig tot en met 3 september 2017. De reis moet beginnen tijdens de daluren. Dat betekent dat de reis op maandag t/m vrijdag niet mag starten tussen 6:30 – 9:00 uur en tussen 16:00 – 18:30 uur. Tijdens het weekend zijn er geen tijdsrestricties. Als de reis eerder is gestart, kun je de reis wel tijdens de spits afmaken. De inchecktijd is namelijk bepalend. Veranderen van vervoerder kan niet tijdens de spitsuren. Je moet namelijk per vervoerder in- en uitchecken.

Hoe werkt het precies?

Als je gebruik wilt maken van het meereiskaartje, dan werkt het als volgt:
Reiziger 1: Deze betalende reiziger checkt gewoon in met zijn ov-chipkaart (en is 12 jaar of ouder).
Reiziger 2: Checkt in- en uit met het meereiskaartje, en dus niet met zijn ov-chipkaart.
Het meereiskaartje is onderdeel van de Treinpakkers campagne, en wordt aangeboden als wegwerpkaartje. Het is één wegwerpkaartje die je op twee verschillende dagen mag gebruiken. Bij de Treinpakkers zit ook een gratis upgrade naar de 1e klas. Deze is niet te combineren met dit meereiskaartje.

Toeslag Intercity Direct en ICE

Een meereiskaartje is niet alleen geldig bij NS, maar ook bij Arriva, Breng, Connexxion en Syntus. Het meereiskaartje is alleen binnen Nederland geldig. Voor de treinen Intercity Direct en ICE International betaalt u vooraf apart een toeslag. ICE International rijdt tussen Amsterdam en Arnhem (en vervolgens naar Duitsland). Intercity Direct is de snelle trein via de hogesnelheidslijn. Alleen tussen Schiphol – Rotterdam v.v. is een toeslag van 2,40 euro per persoon per enkele reis nodig. Voor de reguliere intercity’s en sprinters hoef je niet bij te betalen. Het is dus altijd mogelijk om zonder toeslag te reizen.

Treinpakkers aanvragen

De Treinpakkers worden op veel plekken huis aan huis verspreid. Heb je geen envelop ontvangen met de Treinpakkers? Dan kun je deze alsnog gratis aanvragen. Maar hier geldt: op = op. De Treinpakkers kun je hier online aanvragen.

This post was last modified on September 25, 2017, 11:39 am

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :

Bekijk reacties (183)

 • ik ga zelf vol betalen maar wil 2 kleinkinderen van 10 en 9 jaar meenemen wat moet ik nu betalen en voor wie.

 • Kan ik met meereiskaartje, retour eindhoven amsterdam, als mijn vriendin een retour koopt op het station??

 • Hallo,

  Ik vroeg me af of de 'ns Meereiskaart 2 dagen' gebruikt moet worden op twee achtereenvolgende dagen of mogen dit ook twee willekeurige dagen zijn?

  Bedankt alvast!

 • Er staat dat je met je meereis kaart ook moet in/ uitchecken. Is dat op dezelfde manier als vroeger, dus in zo,n stempelautomaat stoppen?

  Wij willen as zaterdag naar Oosterbeek, dus graag voor die tijd bericht!

  Alvast bedankt.

  • We doen ons best om alle vragen te beantwoorden als service, maar we zijn geen NS en geen klantenservice en iedereen kan hier vragen stellen en beantwoorden :-).
   Omtrent uw vraag: het werkt als een ov-chipkaart. Dus niet stempelen in een stempelautomaat, maar inchecken bij de paaltjes/poortjes voor de ov-chipkaart. Als u het station verlaat, checkt u weer uit. Ook moet u uit, en in- checken als u van vervoerder wisselt.

  • Het is op twee dagen te gebruiken. Voorwaarde is dat er een betalende reiziger is (normaal treinkaartje/abonnement/etc). Zo lang je met een betalende reiziger reist, kun je op die twee dagen kris kras door Nederland meereizen.

 • Als je een dag kaart hep van Hema kan en er staat een ander naam op kan je dan ook iemand Anders mee neme want ik hep het verkeerd in gevuld

 • Als je een dag kaart hep van de Hema en er staat een ander naam op mag je dan ook iemand anders mee nemen