X

Gratis upgrade naar de 1e klas. Wat zijn de voorwaarden?

De Nederlandse Spoorwegen bieden weer de Treinpakkers aan. Een reeks aanbiedingen om het reizen met de trein nog leuker te maken. Bijvoorbeeld twee upgrades naar de 1e klas. Maar let op: aan deze actie zitten wel een aantal voorwaarden verbonden.

Zo kun je de gratis upgrade treinkaartjes alleen gebruiken in het weekend, en niet in combinatie met andere acties. Heb je dus een treinkaartje bij het Kruidvat, Albert Heijn of de Spoordeelwinkel gekocht? Dan kun je deze tickets NIET gebruiken om 1e klas te reizen. Dat geldt ook voor het NS Groepsretour of andere NS acties. Ook kun je de upgrade treinkaartjes NIET combineren met de Meereiskaart Daluren. Wel kun je het combineren met een voltarief treinkaartje? Heb je een abonnement en reis je met 40% korting of gratis? Dan kun je de gratis upgrade wel gebruiken.

Hoe werkt het?

De upgrade treinkaartjes zijn te gebruiken tot en met 3 september, alleen op een zaterdag of zondag. Het zijn papieren kaartjes. Op het kaartje schrijf je jouw reisdatum. Met het upgrade kaartje hoef je niet in te checken. Dat doe je met het reguliere 2e klas treinkaartje / ov-chipkaart. Verder gelden er een aantal reguliere voorwaarden. Zo is deze upgrade alleen in Nederland gelding in treinen van NS, Arriva, Breng, Connexxion en Syntus. Niet geldig bij Thalys. Voor de treinen Intercity Direct (de snelle trein via de hogesnelheidstrein) betaal je tussen Schiphol – Rotterdam (en v.v.) een toeslag. Dat zelfde geldt voor binnenlandse reizen met de ICE Amsterdam – Arnhem – Frankfurt (en v.v.). Voor de reguliere intercity’s en Sprinters hoef je GEEN toeslag te betalen. Je kunt dus altijd kiezen om zonder toeslag te reizen.

Treinpakkers aanvragen

De Treinpakkers worden op veel plekken huis  aan huis verspreid. Heb je geen envelop ontvangen met de Treinpakkers? Dan kun je die online hier aanvragen. Maar wees snel, want op = op. In de envelop zit ook een meereiskaartje. Veel van de andere aanbiedingen kun je gewoon online kopen, ook zonder envelop. Zo wordt de Efteling aanbieding (Trein+Bus+Toegang voor € 43) ook gepromoot in het Treinpakkers. Deze aanbieding kun je echter ook nu al gewoon kopen.

This post was last modified on September 4, 2017, 8:53 am

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :

Bekijk reacties (14)

 • Bij de Treinpakkers ook een dagretour met Delifrance versnapering tegen Euro 19. Niet de goedkoopste ooit maar het werkt voor de lange afstand.

  • Zeker, daarvoor is het echter niet noodzakelijk de Treinpakkers aan te vragen. Dat is een actie van de Spoordeelwinkel, en een dergelijke variant wordt gelukkig iedere maand aangeboden. Daardoor hoef je voor een lange reis vrijwel nooit meer dan 19 euro te betalen.

 • Buiten de spitsuren eerste klas reizen garandeert je (bijna altijd) ruimte en rust, en, in interciytreinstellen, comfort. In de vlaflipsprintertreinstellen (alle drie types), zowel als in de treinstellen van de regioanle vervoerders, stelt eerste klas geen hout voor. In feite is alleen de zetelkleur anders. Voor de rest, even smal en keihard, en ook nog eens bovenop een bogie.

 • Beste NS

  Ik heb geen upgrade kaartje in mijn brievenbus gehad . Heel jammer want ik ga binnenkort met de trein weg . Kan ik deze alsnog ontvangen ?

  Met vriendelijke groet Christie van Roeij

  • 1) Wij zijn geen NS, maar Treinreiziger.nl, een eenmanszaak die alle acties verzameld.
   2) In het artikel onder kopje treinpakkers aanvragen staat precies hoe je ze kunt aanvragen.

 • help even een vraag.
  met zo'n treinpakkers kaartje kan je gewoon gratis mee reizen toch.
  gewoon de datum erop schryven en de trein in stappen. hoef je voorderest niks te doen? van te voren aanmelden of zoiets. reis nooit met de trein en vond het wel leuk om het een keer te doen met een paar vrienden die ook zo een kaart hebben. help!

 • help even een vraag.
  met zo'n treinpakkers kaartje kan je gewoon gratis mee reizen toch.
  gewoon de datum erop schryven en de trein in stappen. hoef je voorderest niks te doen? van te voren aanmelden of zoiets. reis nooit met de trein en vond het wel leuk om het een keer te doen met een paar vrienden die ook zo een kaart hebben. help!

  • U reageert op de gratis upgrade naar de 1e klas. Maar uw vraag lijkt over het meereiskaartje te gaan. Met een meereiskaart koopt één iemand een treinkaartje (of reist met zijn of haar abonnement), en u reist gratis met het meereiskaartje. Het meereiskaartje is een wegwerpchipkaart. Het enige wat u moet doen is inchecken als u het station inkomt, en uitchecken als u het station weer verlaat (of wisselt van vervoerder). Bij de upgrade van de 1e klas schrijft u de datum erop, dat is niet nodig bij het meereiskaartje. Vooraf aanmelden is niet nodig.

  • Nee, je moet een geldig kaartje voor de tweede klas hebben, niet afkomstig van een andere actie.

 • Meereiskaart. Ik heb een vraag hierover. Ik heb een. Dal voordeelkaart. 1 steeds klas. Mag mijn eeniemand. Mee. Reizen. eerste klas?

 • ik heb een gratis upgrade kaartje kan ik daar mee alleen reizen of moet er iemand mee met een treinpasje want mijn ouders hebben een pasje omdat mijn vader bij jullie hebt gewerkt . hoe zit dat
  want ik wil alleen reizen met die gratis upgrade kaartje