fbpx

Treinreiziger.nl trekt 1,4 miljoen bezoekers in 2012

29 dec 2012 11:57

Het aantal bezoekers dat Treinreiziger.nl bezoekt is ten opzichte van 2011 met een derde gestegen naar 1,4 miljoen unieke bezoekers. Er werden 7 miljoen pagina´s bezocht, 2 miljoen meer dan in 2011. Dat blijkt uit cijfers van Google Analytics.

Enorm populair zijn de pagina´s over goedkope dagkaartacties, die trokken in 2012 ongeveer één miljoen pageviews. De meest gelezen nieuwsberichten houden hier ook deels verband mee. Zo scoren artikelen over het succes van de dagkaartacties en de stille dood van de zomertoer met meer dan 10.000 pageviews per artikel. Ook het artikel over de Nieuwe Intercity Dubbeldekker trok meer dan 10.000 bezoekers, evenals een artikel over de nieuwe abonnementen uit 2011.

Fyra
Een hot item in 2012 was de Fyra, ook die artikelen werden goed gelezen (totaal 150.000 pageviews). De Fyra-tarieven Brussel die wij dankzij een tip van onze bezoekers in oktober publiceerden, werden ook in de landelijke media groot nieuws. Een paar dagen later kwam onze redactie erachter dat goedkope treintickets voor de normale trein naar België ook werden afgeschaft. Daarna bleef er een storm van kritiek over NS International heen komen. Na de moeilijke start van de Fyra Brussel besloot NS International aan de kritiek tegemoet te komen en het flexibele Fyra Jump-on tarief te lanceren.

Winter en dienstregeling
Uiteraard trokken ook de nieuwsberichten over de winterproblemen veel bezoekers. Dat geldt ook voor berichten over de dienstregeling 2013; die werden in totaal meer dan 400.000 keer bekeken. Dat kwam overigens mede dankzij de NOS en NRC, die bij berichtgeving over de nieuwe dienstregeling een link plaatsten naar Treinreiziger.nl.

Minispoorboekje
Het nieuws dat Treinreiziger.nl samen met Rover het papieren spoorboekje terugbracht, werd op onze site niet extreem veel bekeken (4.000 keer). Dankzij de grote media-aandacht kwam het boekje echter wel volop in de belangstelling te staan. De 1e druk van 10.000 boekjes is uitverkocht en inmiddels wordt een 2e druk bij de AKO en stationswinkels van Bruna verkocht. 

Spoorprijs
Een ander succes dit jaar was de Spoorprijs, die Treinreiziger.nl dit jaar voor het eerst organiseerde. We kregen meer dan honderd ideëen toegestuurd, waaronder het idee om weer een spoorboekje uit te geven met alle intercity-treintijden. In 2013 krijgen we van de Nederlandse Spoorwegen terugkoppeling wat zij met de ideëen kunnen.

Treinreiziger.be
In 2012 startten we verder met een vernieuwde website voor België (Treinreiziger.be), waarbij we zelfs in samenwerking met NMBS Europe treintickets kunnen aanbieden. Op de Duitse markt zijn we gestart met de website Bahn Paris. Die website moet vooral in 2013 meer bekendheid gaan krijgen bij Duitse bezoekers.

Website NS
Treinreiziger.nl mag dan de populairste OV-nieuws website zijn, we komen uiteraard in de verste verte niet in de buurt van NS.nl. De website van de Nederlandse Spoorwegen trekt jaarlijks 73 miljoen bezoekers, waarbij meer dan de helft van de bezoekers op zoek is naar reisinformatie. Het is onze ambitie om in 2013 op basis van gegevens van NS ook een aantal handige pagina´s te maken met reisinformatie. Ook zullen we in 2013 een test publiceren waarin we de belangrijkste Europese hogesnelheidstreinen met elkaar vergelijken.