fbpx

Treinreiziger.nl wenst iedereen een fijne kerst en een goed nieuwjaar

25 dec 2011 13:29

Treinreiziger.nl wenst alle miljoen bezoekers een goede kerst en een prettig nieuw jaar. Het jaar 2012 staat wederom garant voor grote wijzigingen in het openbaar vervoer, negatief en positief. Treinreiziger.nl staat weer klaar om het nieuws te bezorgen!

Om negatief te beginnen gaat vooral het openbaar vervoer in de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag minder vaak rijden in de avonduren. Voor de laatste twee steden geldt dat al sinds 11 december, voor Amsterdam vanaf 1 januari.

Zwolle en Hanzelijn
In de zomer van 2012 rijden er van en naar Zwolle helemaal geen treinen, om zodoende het station gereed te maken voor de, wel positieve, komst van de Hanzelijn, waardoor reizigers in een halfuur van Zwolle in Lelystad rijden vanaf december.

Met de komst van de Hanzelijn verandert de IC-dienstregeling Groningen/Leeuwarden/Enschede/Duitsland-Schiphol/Amsterdam C/Den Haag C/Rotterdam C grondig.

Nieuwe stations
In het volgend jaar gaan ook een aantal nieuwe sprinterstations open, zoals Halfweg-Zwanenburg (in zomer), Groningen Europapark voor NS-treinen, Almere Poort, Utrecht Leidsche Rijn, Dronten, Kampen Zuid en Nijmegen Goffert.

Fyra
In 2012 is het nog steeds de bedoeling om een keer met de nieuwe Fyra-treinen over de HSL te gaan rijden. De verwachting is nu dat de IC Amsterdam-Brussel in de tweede helft van het jaar overgaat naar Fyra Amsterdam-Brussel.

Dienstregeling 2013
De Hanzelijn en veel van de nieuwe stations zullen met ingang van dienstregeling 2013 geopend worden, op zondag 9 december 2012 (zoals altijd de tweede zondag van december). De gedetailleerde info over die dienstregeling is te vinden op de speciale pagina.