fbpx

Treinreizigers kunnen stoelen testen voor nieuwe Sprinters

12 mrt 2015 16:25

Reizigers kunnen vanaf vrijdag stoelen testen voor de nieuwe Sprinters van NS. In de stationshal van Rotterdam Centraal is hiervoor een speciale proefopstelling geplaatst. De stoelentest wordt zaterdag 14 maart om 11.30 uur officieel geopend door sprinter Dafne Schippers.

Ze brengt dan, samen met diverse jeugdsprinters uit de regio Rotterdam, haar stem uit op haar favoriete stoel. Reizigers die invloed willen hebben op de keuze voor de 30.000 nieuwe treinstoelen kunnen ter plaatse stemmen op de meest comfortabele stoel. Ze hebben daarbij de keuze uit drie typen. Ook spoormedewerkers krijgen de gelegenheid om de stoelen te testen.

Afgelopen najaar maakte NS bekend nieuwe Sprinters te kopen. Het gaat om 60 treinen bij de Zwitserse fabrikant Stadler die vanaf 2016 het spoor komen en 118 nieuwe Sprinters van de Spaanse treinbouwer CAF die naar verwachting in 2018 op het Nederlandse spoor gaan rijden. Beide type treinen worden transparant ingericht met brede deuren voor veel in- en uitstappers, energiezuinig en toegankelijk voor rolstoelgebruikers (incl. een rolstoeltoegankelijk toilet).