fbpx

Treinverkeer Amsterdam – Berlijn mogelijk tot einde van 2013 aangepast

De spoorbrug over de Elbe bij het Duitse Hämerten blijft als gevolg van schade door overstromingen vorige maand tot december onbruikbaar. Dat meldt de Duitse krant Die Welt maandag. De brug, 90 kilometer ten westen van Berlijn, wordt onder andere gebruikt door de Intercity Amsterdam – Berlijn.

Normaal zou deze trein Amsterdam – Berlijn vijf keer per dag rijden. Door de dijkdoorbraak vorige maand rijdt die trein nu meestal slechts tot Hannover. In Hannover moet er overgestapt worden op een omgeleide ICE naar Berlijn. Extra reistijd: ongeveer 60 minuten. Vanuit Amsterdam rijdt er één dagtrein nu naar Berlijn. In de tegengestelde richting rijdt er alleen op zondag een rechtstreekse dagtrein naar Nederland.

De huidige beperkingen duren minimaal tot en met 19 juli. Volgens de Die Welt is het daarna dus nog niet gedaan met de beperkingen. De beperkingen zijn niet alleen vervelend voor Nederlandse reizigers naar Berlijn, maar vooral ook voor Duitse binnenlandse reizigers. Ook veel van hen zullen een uur langer onderweg zijn naar Berlijn.

De nachttrein Amsterdam – Praag / Warschau rijdt via Berlijn en rijdt wel.