fbpx

Treinverkeer Amsterdam waarschijnlijk zondagmiddag weer normaal

Tot zondag 13:00 uur rijden er naar verwachting geen treinen tussen Amsterdam – Schiphol, Amsterdam – Zaandam en Amsterdam – Haarlem. Het treinverkeer ligt stil vanwege onderzoek naar de frontale treinbotsing van zaterdag. Daarbij raakte ruim 100 mensen gewond, waarvan 42 zwaar gewoond.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport, de spoorwegpolitie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Naast het onderzoeken van de treinstellen, de infrastructuur en het horen van ooggetuigen zullen ook de beide machinisten verhoord worden. De machinist van de Intercity is echter dermate ernstig verwond dat het nog niet mogelijk is om hem te horen.

Nachttreinen
Zaterdag op zondagnacht konden ook de nachttreinen nog geen gebruik maken van het spoor. De nachttreinen reden vanuit Utrecht Centraal via Amsterdam Bijlmer naar Schiphol. Tussen Amsterdam Bijlmer en Amsterdam Centraal zette NS pendeltreinen in. Door geplande werkzaamheden reden de nachttreinen ook niet tussen Schiphol en Leiden en tussen Den Haag HS en Delft. 

Normale dienstregeling
De NS hoopte zaterdagavond dat zondagmorgen de treinen weer volgens de reguliere dienstregeling konden rijden. De schade aan het spoor viel mee. Rond 0:30 werd echter duidelijk dat de onderzoekers waarschijnlijk tot zondagmiddag 13:00 nodig hebben. 

Foto: Giovanni Laisina