fbpx

Treinverkeer Berlijn deels plat door aanslag

02 mei 2013 15:13

Onbekende activisten hebben donderdagochtend brand gesticht op een treintraject bij Berlijn. Dat zorgt voor hinder voor het treinverkeer. De aanslag heeft volgens een politiewoordvoerder te maken met 1 mei, de internationale Dag van de Arbeid.

De daders hebben vroeg in de ochtend een kabelschacht in brand gestoken. Het treinverkeer tussen Berlijn en Potsdam ligt daardoor plat. De reparaties duren waarschijnlijk nog tot in de avond. Doorgaande treinen (ICE´s en IC´s) hebben geen hinder van de ontregeling. 

Volgens de politie lieten de daders in een brief weten dat de aanslag betrekking heeft op 1 mei. Het is nog niet bekend wie de brief heeft geschreven. Woensdag liepen in de Duitse hoofdstad 1 mei demonstraties op ongeregeldheden uit.

Het is niet de eerste keer dat een brandaanslag het openbaar vervoer in Berlijn belemmert. In februari lag het metroverkeer deels plat door brandstichting bij het Berlijnse station Ostkreuz, hetzelfde station waar 2 jaar geleden een kabelbrug in brand werd gestoken. Waarschijnlijk werd de aanslag in 2011 eveneens door activisten van extreem links gepleegd.

(c) ANP