fbpx

Treinverkeer Brussel ontwricht door winterweer

12 mrt 2013 12:42

Het treinverkeer van en naar België is door het Winterse weer ernstig ontwricht geraakt. Enkele treinen hebben zelfs vertragingen van meerdere uren. Andere treinen vallen uit. Volgens de Belgische spoorbeheerder Infrabel is het treinverkeer in heel België zwaar verstoord.

Ook de treinen tussen Nederland en België hebben veel hinder van het winterweer. Daarom heeft NS International een negatief reisadvies afgegeven.

Negen op de tien treinen komen in Brussel aan met vertraging. Die vertraging bedraagt gemiddeld tussen de 30 en 50 minuten, meldt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. "De stations Brussel-Zuid en Brussel-Noord zijn overbelast aan het geraken. De treinen worden enige tijd opgehouden in de stations rond Brussel en we laten die treinen geleidelijk aan weer vertrekken."

Screenshot met vertragingen rond Brussel (situatie 12:30 uur)

Ook op het station van Gent verloopt het treinverkeer chaotisch en zijn veel treinen vertraagd. Veel reizigers kijken op railtime.be. Op die website communiceert Infrabel de vertragingen en verstoringen, maar door de drukte werkt die website zeer traag. 

Thalys rijdt door de sneeuwval niet. Dat geldt ook voor TGV en Eurostar. In Nederland en België is de situatie op het spoor beter. NS heeft wel uit voorzorg de dienstregeling in Zuid-Nederland aangepast. In Nederland is er wat minder sneeuw gevallen dan in België en Noord-Frankrijk.