fbpx

Treinverkeer Dordrecht opnieuw plat door stroomstoring

25 jul 2011 19:59

Reizigers van en naar Dordrecht kampen maandagavond met een vertraging vanwege een stroomstoring. Door de storing rijden er van en naar Dordrecht geen treinen, meldt spoorbeheerder Prorail. De storing zal maandag tot einde van de reizigersdienst duren.

De problemen ontstonden rond 18.15 uur. Waardoor de storing is veroorzaakt, is nog onbekend. Prorail verwacht vooralsnog dat de treindienst maandagavond niet meer verholpen zal worden. NS en Arriva zetten inmiddels bussen in om reizigers alsnog te brengen naar hen bestemming. Volgens ProRail bedraagt de extra reistijd ongeveer 30 minuten.

Doorgaande reizigers naar België moeten echter met meer vertraging rekening houden; tussen Roosendaal en België is er sinds 20:30 uur eveneens geen treinverkeer mogelijk. Dit als gevolg van een aanrijding.

Begin deze maand was in Dordrecht ook al sprake van een stroomstoring waardoor het treinverkeer verstoord raakte. Er reden toen ruim 16 uur geen treinen van en naar Dordrecht. Toen was volgens Prorail sprake van een complexe storing, die niet vaak voorkomt. Of de storing van maandag te maken heeft met die van begin juli is nog onduidelijk. Of het treinverkeer dinsdag vanaf aanvang dienst weer normaal zal verlopen is eveneens onduidelijk.