fbpx

Treinverkeer Finland heeft last van winterweer

25 nov 2010 11:27

Zoals de Finse Spoorwegen (VR) hadden verwacht, heeft het treinverkeer woensdag hinder ondervonden van hevige sneeuwval en extreem koude temperaturen. Meerdere treinen werden opgeheven en lange afstandstreinen reden gemiddeld met 20 tot 45 minuten vertraging.

Dat meldt de Finlandsite. Dinsdag waarschuwde de VR hadden dinsdag al gewaarschuwd voor slecht weer en vertraging die daardoor kon ontstaan. Ondanks de inzet van extra personeel, zorgde de weersomstandigheden – die leken op een sneeuwstorm – inderdaad voor hinder.

Extra personeel
De VR had minimaal 50 mensen vrijgemaakt die zich bezig hielden met het sneeuwvrij houden van het spoor en de wissels in de emplacementen in Helsinki en Ilmala. Maar bij een sneeuwstorm en temperaturen van -27 kunnen problemen niet voorkomen worden.

Vorige winter
De VR mag wat vertragingen betreft gerust "ervaringsdeskundige" worden genoemd. Het barre winterweer zorgde vorig jaar net als in Zweden, Nederland en Duitsland ook in Finland voor veel problemen. Vele treinen vielen uit. Als gevolg hiervan nam het bedrijf meerdere maatregelen tijdens de zomer, waardoor verwacht wordt dat de winterse gevolgen voor de treinenloop minder dramatisch zullen uitpakken dan de vorige winter.

Foto: David Gubler / Bahnbilder.ch licenties: cc-by-nc-saGNU