fbpx

Treinverkeer Leiden hervat na grote stroomstoring

20 jun 2014 9:54

Treinen van en naar Leiden hebben vrijdagochtend konden zo´n anderhalf uur niet kunnen rijden door een stroomstoring. Die storing is rond 9.20 uur verholpen, meldt NS.

De stroomstoring deed zich volgens spoorbeheerder ProRail voor in een relaiskast. Nadat deze hersteld was, kon het treinverkeer langzaam weer worden opgestart. Volgens NS zijn er geen treinen gestrand als gevolg van de storing. Wel werden reizigers geconfronteerd met extra reistijd oplopend tot ruim een uur.

Normaal kunnen doorgaande reizigers met een dergelijke storing uitwijken naar de Intercity Direct. Maar die reed vrijdagochtend wegens een defecte trein ook niet. De Intercity Direct viel tussen 8:30 uur en 10:00 uur uit tussen Amsterdam en Breda.

Door de problemen ondervonden ook veel reizigers naar Schiphol hinder. Reizigers tussen Den Haag en Amsterdam en tussen Rotterdam en Amsterdam kregen het advies om via Utrecht te reizen. Daarnaast konden reizigers tussen Den Haag Centraal en Den Haag Mariahoeve de HTM-tram gebruiken, of reizigers naar Den Haag Laan van NOI de RandstadRail.

(c) ANP  /Treinreiziger.nl. Foto: Wikipedia (archief)