fbpx

Treinverkeer Roosendal al uren plat

10 jan 2017 11:12

Sinds de vroege ochtend rijden er van en naar Roosendaal dinsdag geen treinen. Dat zal de gehele dag zo blijven. NS zet bussen in, die bussen zijn echter niet verwerkt in de reisplanner.

De problemen zijn het gevolg van kortsluiting. Er staat volgens ProRail geen stroom meer op de bovenleiding. De kortsluiting ontstond volgens de spoorbeheerder ´s nachts door brand in een onderstation, die forse schade veroorzaakte aan apparatuur, kabels en leidingen. Monteurs van ProRail proberen de schade te herstellen, maar ondertussen is geen enkel treinverkeer mogelijk van en naar de stad.

De spoorbeheerder durft nog geen voorspellingen te doen over de duur van de storing. “Er wordt gekeken of het mogelijk is om vanuit andere onderstations een soort bypass aan te leggen zodat er weer stroom op de bovenleiding kan worden gezet´´, meldt de organisatie. “Ook hiervan is nog niet duidelijk of dit gaat lukken en hoeveel tijd hiervoor nodig is.´´

De NS heeft bussen van en naar Roosendaal ingezet. Internationale treinreizigers kunnen ook via Breda reizen. Vanaf Breda rijden er bussen naar Noorderkempen. Tussen Noorderkempen en Antwerpen pendelt een reguliere Belgische trein. “Er wordt hard gewerkt aan herstel. Het is helaas niet gelukt om vanaf 13.30 uur de treindienst op te starten. Naar verwachting rijden er nu in ieder geval tot 16.00 uur nog geen treinen.” aldus NS. Later maakten NS en ProRail bekend dat ook dit niet gaat lukken, en dat het treinverkeer pas woensdag weer hervat zal worden.

(c) Treinreiziger.nl / ANP. Foto: De Benelux in Dordrecht, die normaal ook in Roosendaal stopt.