fbpx

Treinverkeer Salzburg – Beieren tot zeker 12 oktober plat

02 okt 2015 18:56

Tussen Salzburg in Oostenrijk en Beieren rijden door een beslissing van de Duitse overheid tot 12 oktober geen treinen. Dat hebben de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB vrijdag meedegedeeld. Het treinverkeer ligt al sinds woensdag 16 september plat. Dit vanwege de aanhoudende stroom van vluchtelingen.

Oorspronkelijk zou het treinverkeer op 4 oktober worden hervat, maar omdat er nog steeds sprake is van een grote vluchtelingenstroom, blijft de sluiting nu langer van kracht. Daardoor rijden er geen treinen tussen Salzburg en München, normaal een belangrijke route van diverse internationale treinen.

Ook de treinen Wenen – Innsbruck, alsmede doorgaande treinen richting Zwitserland rijden een klein stukje via Duitsland. Aanvankelijk mochten die treinen ook niet rijden via Duitsland, maar die treinen rijden nu wel weer via Duitsland. Deze treinen stoppen in het algemeen echter niet in Duitsland.

De spoorwegmaatschappijen in Europa hebben duidelijk last van de vluchtelingencrisis. Dat wil zeggen, wel veel extra reizigers, maar ook veel extra beperkingen. Ook het treinverkeer tussen Oostenrijk en Hongarije heeft meer dan een week plat gelegen.

Foto: Station van Boedapest, een stad waar het treinverkeer ook geruime tijd beperkt werd door de vluchtelingenstroom. Spectral-Design / Shutterstock.com