fbpx

Treinverkeer Schiphol plat

UPDATE – Door kortsluiting in een trein heeft het treinverkeer rondom Schiphol dinsdagmorgen ongeveer een uur stilgelegen.

Update 13:00 uur
De treindienst is nagenoeg terug normaal.

Update 10:50 uur
Inmiddels rijden er weer een aantal treinen uit de dienstregeling rondom Schiphol.

Update 10:35 uur
De reizigers uit de defecte trein zijn geëvacueerd.

Update 10:30 uur
De NS is nu bezig met het weer laten rijden van de treinen die stil waren komen te staan door de verstoring. Als die weg zijn, kan het normale verkeer weer enigszins opgestart worden.

Update 10:20 uur
De NS heeft nog ongeveer een halfuur nodig om weer de treinen volgens dienstregeling op te kunnen starten in Schiphol. Dan kan er weer relatief robuust met minder treinen worden gereden.

Update 10:10 uur
De onduidelijkheid over de oorzaak van de verstoring ontstond doordat de veroorzaakte kortsluiting een klap bij de trein veroorzakaakte. Daardoor werd gedacht dat er een persoon was aangereden.

Update 10:00 uur
Er kunnen weer een aantal treinen gaan rijden. De helft van de Schipholtunnel is buiten gebruik. Rond drie uur moet de treindienst weer helemaal hersteld zijn naar de normale situatie.

Oorzaak bekend
Rond tien uur is door de NS aangegeven dat de motor van een sprinter een defect kreeg en kortsluiting veroorzaakte. Daarop moest de stroom van de bovenleiding af worden gehaald en kunnen er geen treinen meer rijden.

Omgeleid
Thalys en de intercity Amsterdam-Brussel worden omgeleid en stoppen niet in Schiphol. De treinen die normaal door Schiphol rijden, kunnen over een groot deel van de route of zelfs helemaal uitvallen.

Bussen en metro
De NS heeft bussen besteld voor het traject Hoofddorp-Schiphol-Amsterdam Zuid-Amsterdam RAI-Duivendrecht. Reizigers kunnen ook gebruik maken van de metro tussen Amsterdam Sloterdijk-Lelylaan-Zuid-RAI-Duivendrecht.