fbpx

Treinverkeer Schiphol vanaf vrijdag weer normaal

23 sep 2010 15:30

Treinreizigers van en naar Schiphol kunnen vanaf vrijdag 24 september weer rekenen op de normale dienstregeling van en naar de luchthaven. Op 13 juli werd de bovenleiding over een lengte van 3 kilometer vernieuwd, waardoor de afgelopen 2 maanden met name minder treinen reden tussen Amsterdam Zuid en Schiphol.

Reizigers uit Almere en Lelystad konden de afgelopen twee maanden niet rechtstreeks reizen naar Schiphol. Vanaf komende vrijdag komt daar verandering in, en krijgt Flevoland weer vier rechtstreekse treinen via de Zuidas naar Schiphol en twee via Amsterdam Centraal naar Schiphol.

ProRail en haar aannemer VolkerRail hebben de afgelopen tien weken dag en nacht gewerkt aan het herstel. Herstel duurde veel langer dan gebruikelijk doordat op 13 juli niet alleen de bovenleiding werd beschadigd, maar ook speciale bevestigingen die voor de Schipholtunnel waren ontworpen. Deze speciale bevestigingen moesten voor het herstel opnieuw worden gefabriceerd. Aanvankelijk werd gedacht dat de werkzaamheden zouden duren tot in december.

De herstelwerkzaamheden aan het spoor zijn zoveel mogelijk over de korte treinvrije periode in de nacht uitgevoerd. Overdag reden treinen tijdens de werkzaamheden langzamer in een deel van de spoortunnel zodat baanwerkers het werk veilig konden uitvoeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *