fbpx

Treinverkeer Schiphol weer kort plat door brandmelding

Het treinverkeer rond Schiphol heeft donderdagmiddag korte tijd stilgelegen op last van de brandweer. Een machinist maakte melding van rookontwikkeling in de Schipholtunnel. Inmiddels rijden de meeste treinen weer. Rond half vijf vallen er nog wel treinen uit tussen Den Haag en Amsterdam Zuid.

  • Update: in combinatie met een eerdere wisselstoring, rijden er rond zes uur nog steeds minder treinen rond Schiphol. Dat zal naar verwachting duren tot 19 uur. Behalve tussen Den Haag en Amsterdam Zuid, vallen er nu ook treinen uit tussen Schiphol en Utrecht.

Het is niet de eerste keer dat er een vals brandalarm is in de tunnel. Begin september werd door machinisten in twee dagen tijd in totaal drie keer melding gemaakt van rook en een brandlucht in de tunnel. Het bleek in alle gevallen loos alarm, maar het treinverkeer rond de luchthaven lag telkens stil. Ook dinsdag lag het treinverkeer in de Schipholtunnel ook stil, toen ging het wel om een klein brandje. Het ging toen om papier dat in brand vloog door vonken van een remmende trein. Het brandje was snel uit.