fbpx
Foto: Guus van de Wetering (NS/GUUS PR)

Treinverkeer wegens winterweer aangepast rond Rotterdam en Utrecht

03 dec 2012 10:08

Maandagmorgen hebben er door weersomstandigheden minder treinen gereden rond Rotterdam en Utrecht.

De helft van de treinen verviel op de trajecten IC en Sprinter Den Haag HS – Dordrecht, IC Rotterdam – Utrecht, Sprinter Rotterdam – Gouda Goverwelle, Sprinter Rotterdam – Vlaardingen Centrum, Rotterdam, Sprinter Utrecht – Veenendaal Centrum. Rond Rotterdam zijn dat bij elkaar 24 treinen per uur die uitvielen.

De aangepaste dienstregeling is een preventieve maatregel. "We hebben nu nog geen problemen, maar als er een trein of een wissel uitvalt hebben we meer ruimte om het op te lossen", legt een woordvoerder uit. In een groot deel van het land valt natte sneeuw.

In de middag wordt meer winterweer verwacht, maar dan vooral in het oosten van land. Het is volgens de woordvoerder nog te vroeg om te zeggen of in de middag ook minder treinen rijden. "We houden de situatie nauwlettend in de gaten en als het nodig is nemen we maatregelen. Vooralsnog lijkt een andere regeling in de middag niet nodig."

Het is voor het eerst deze winter dat het treinverkeer is aangepast vanwege verwachte weersomstandigheden. De verwachting is dat dit veel vaker zal voorkomen. Deze keer is de aangepaste dienstregeling gelukkig slechts op viertal trajecten toegepast. Als er een landelijke aangepaste dienstregeling wordt aangekondigd, hoort deze minimaal een dag eerder te worden aangekondigd.