fbpx

Treinverkeer Zwitserland ontregeld door treinstoring

Ook in Zwitserland – het land dat bekend staat om de stiptheid van treinen – kan het gebeuren: een grote treinstoring met vertraging in het hele land tot het gevolg. Donderdagmiddag trad er een storing op bij een voorstation van Zürich hauptbahnhof. Twee uur lang was het intercityverkeer gestremd. 500 treinen liepen vertraging op.

In geen enkel land rijden de treinen zo punctueel (in Europa) als in Zwitserland. Maar donderdagmiddag was dit eventjes anders. Even voor vier uur ´s middags trad er een storing op bij Dietikon. Langs dit station komt een groot deel van de intercity´s van en naar Zürich. Alle zes sporen rond Dietikon werden buiten bedrijf genomen.

Intercity´s Basel – Zürich en Bern – Zürich werden omgeleid en kregen een vertraging van ongeveer een uur. Niet alleen deze treinen kregen te kampen met vertraging. In totaal liepen 500 treinen vertraging op, en werden 30 treinen opgeheven.

Na twee uur konden vier van de zes sporen weer in bedrijf worden genomen. Echter, door logistieke problemen moesten reizigers ook daarna nog rekening houden met vertraging. Het is niet de eerste keer dat een storing bij Dietikon het treinverkeer rond Zürich ontregeld. Dit gebeurde eerder op 15 februari 2009 en in september 2008.

Archieffoto SBB (station Luzern)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *