fbpx

Twee nieuwe Railaway afleveringen

12 dec 2012 21:48

Het TV programma Railaway van de Evangelische Omroep heeft weer twee nieuwe afleveringen. Vanavond werd een nieuwe aflevering over Finland uitgezonden, volgende week woensdag (19 december) volgt een aflevering over Canada. Daarmee zijn er nu totaal 164 afleveringen. 

Volgende week worden kijkers meegenomen naar de Canadese stad Sault St. Marie, waar de reis per toeristentrein begint en gaat richting het noorden, dwars door de onmetelijke wildernis van de provincie Ontario.

Deze rit naar de "Agawa Canyon" is zeker in de herfst een bijzondere belevenis, dan tooien de vele bomen zich in fel rode kleuren. Deze periode wordt de "Indian Summer" genoemd en vormt in de komende aflevering een bijzonder decor voor de treinreis. Vervolgens gaat de reis verder naar een kleine nederzetting, waar de trein vaak voor het enige contact met de buitenwereld zorgt.

Deze avond ging de reis door Finland, naar Tampere, over één van de oudste treinroutes van het land. Onderweg passeerde de trein het oudste houten stationsgebouw van Finland in Hyvinkää. Na Tampere ging de reis verder naar het noordoostelijk gelegen Jyväskylä. Op die route wordt overduidelijk waar Finland bekend om is: water en bomen. Wie de aflevering gemist heeft, kan hem hieronder terugkijken.

Overigens is ook al bekend welke afleveringen in 2013 herhaald gaan worden. In april 2013 volgen er weer drie nieuwe uitzendingen.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.