fbpx
Ski-Thalys, Thalys

Valfréjus in Frankrijk

18 mei 2012 11:22

Naast de auto of de bus bestaat voor wintersporters ook de mogelijkheid met de trein op wintersportvakantie te gaan. Dit heeft natuurlijk enkele voordelen; de trein rijdt vaak en op tijd, als geen buitengewone gebeurtenissen optreden.

Daardoor is een strakke planning mogelijk. Verder bestaat niet het gevaar van files op de weg. Vooral tijdens de vakantieperiodes zijn de snelwegen erg druk omdat iedereen op vakantie wil. De trein is daardoor vooral voor families met kinderen een leuk alternatief. Niemand hoeft de auto te besturen en dus kan al tijdens de reis worden ontspannen. Wie wil kan met de autoslaaptrein zelfs de eigen auto meenemen. Nachttreinen hebben bovendien het voordeel dat deze zijn voorzien van comfortabele slaaprijtuigen. Minder budget? Dan zijn er ook goedkopere opties. Zie ook de Wintersport Trein pagina.

Valfréjus in Frankrijk
Voor wintersporters is naast Oostenrijk en Duitsland ook Frankrijk een leuke bestemming. Op de website www.wintertrex.nl/frankrijk/wintersport_vakantie.html vind je bijvoorbeeld aanbiedingen voor de plek Valfréjus op een hoogte van 1550m. Dit dorpje ligt in het zuiden van de regio Savoie, dicht bij Italië en is ongeveer 200km van Gent gelegen. Het is een van de jongste skigebieden van Frankrijk en heeft een sportief frisse karakter. De massa´ s toeristen hebben deze plek nog niet ontdekt maar het wordt steeds populairder. Het dorpje heeft leuke kroegen en gezellig winkelen is ook mogelijk. Met 72km pistes is Valfréjus niet erg groot maar de pistes zijn vol afwisseling en de skipas is goedkoop verkrijgbaar. Valfréjus is erg sneeuwzeker. Door een coöperatie is het mogelijk de skigebieden La Norma en Aussois voor bijvoorbeeld een dagtrip mee te gebruiken en komen er dus 120km pistes bij. 

Op wintertrex.nl worden ook vakanties in andere skigebieden in Frankrijk aangeboden. Reis gerust met de trein, want deze rijdt altijd met ´winterbanden´.

Dit is een advertorial / (c) Wintertrex.nl