fbpx

Van Boxtel door als president-directeur NS

Roger van Boxtel blijft aan als topman bij de Nederlandse Spoorwegen. Hij is aangesteld als president-directeur tot augustus 2019. Hij bekleedde de functie al sinds 1 augustus 2015 als interim. Van Boxtel volgde topman Timo Huges op, die moest vertrekken, nadat de raad van commissarissen het vertrouwen in hem had opgezegd.

De raad van commissarissen deed dat omdat in het onderzoek naar de aanbesteding voor openbaar vervoer in Limburg onregelmatigheden waren opgedoken. Van Boxtel was voor D66 minister en lid van de Tweede en Eerste Kamer. Van 1998 tot 2002 was hij minister zonder portefeuille voor grotesteden- en integratiebeleid. Ook was hij voorzitter van de raad van bestuur van zorgverzekeraar Menzis.

In een door NS verspreide verklaring noemt Van Boxtel de jaren tot 2019 belangrijk en spannend. "Dan wordt gekeken of wij goed op weg zijn om de afspraken uit de hoofdrailnetconcessie te halen. Daarom moeten we het beste wat we in huis hebben laten zien. Op onze stations, in onze werkplaatsen en op de trein."

Het is zijn ambitie om van NS weer een sterk bedrijf te maken, zegt hij. "Daar zet ik me de komende jaren, samen met alle NS’ers, graag voor in." 

Rover heeft met verheuging kennis genomen van het aanblijven van NS-topman Roger van Boxtel. "Van Boxtel heeft op briljante wijze het vertrouwen in NS hersteld," vindt Rover-voorzitter Arriën Kruyt.

(c) ANP / Treinreiziger.nl