fbpx

Vanaf 2016 trein uit Almelo naar Hardenberg

21 mrt 2013 17:21

De treinverbinding tussen Almelo en Hardenberg lijkt er toch te gaan komen. De Gedeputeerde Staten van Overijssel stellen aan de Provinciale Staten voor om in te stemmen met de verbetering van de verbinding. Als die doorgaat, kunnen er vanaf 2016 rechtstreekse treinen gaan rijden tussen Almelo en Hardenberg.

Momenteel loopt de lijn uit Almelo tot Mariënberg. Het is een lang gekoesterde wens van gemeente Hardenberg om de verbinding door te trekken naar Hardenberg. Overstappen in Mariënberg behoort dan tot het verleden, waardoor de sneltrein Emmen – Zwolle het station mogelijk weer overslaat. Daarnaast staat station Geerdijk nog steeds op de tocht: mogelijk wordt het station gesloten om de reistijd te verkorten. De snelheid op het baanvak tussen Almelo en Mariënberg moet omhoog van 80 naar 120 kilometer per uur.
 
Met de realisatie van de verbeterde verbinding is ruim 20 miljoen euro gemoeid. De provincie, regio Twente en de gemeenten aan het spoor hebben de afgelopen jaren al een bedrag gereserveerd. Daarnaast wil gemeente Hardenberg 1 miljoen euro bijdragen aan het project.