fbpx

Veel vertraging voor Thalys

Sinds zondag rijdt de Thalys in Nederland via de hogesnelheidslijn. Behalve dat de eerste rit vertraging op liep, lopen ook veel andere treinen vertraging op. Wanneer twee Thalys treinen elkaar kruisen, komt één van de Thalys treinen tot stilstand door problemen met het beveiligingssysteem.  

De Belgische krant Het Laatste Nieuws stelt de problemen aan de orde. Zo meldt de krant dat wanneer twee Thalystreinen op de nieuwe verbinding tussen Amsterdam en Brussel elkaar kruisen, valt de Thalys naar Amsterdam stil. Dat is het gevolg van een fout in het beveiligingssysteem.
Door deze fout zaten honderden reizigers gisteren bijna drie uur vast in een ijskoude trein, zonder verwarming.

"Als twee treinen tegelijk over de grens komen, zorgt een Nederlands alarm ervoor dat de trein naar Amsterdam stilvalt", verklaart Bram De Saedeleer van spoorwegbeheerder Infrabel in Het Laatste Nieuws. "Onze ingenieurs gaan het probleem zo snel mogelijk oplossen."

Veel vertraging
De eerste trein vertrok vanuit Amsterdam met 6 minuten vertraging. Door problemen met het beveiligingssysteem bij Barendrecht en bij de grens liep de vertraging op tot 35 minuten. Maar na de eerste rit hebben ook andere Thalys treinen te maken met vertragingen.

Een aantal Thalys treinen naar Parijs liepen in Nederland 40 minuten vertraging op. Ook Thalys treinen uit Parijs hadden vertraging, varierend tussen de 15 en 60 minuten. De Thalys trein die gisteren stil viel, liep zelfs 170 minuten vertraging op.

Dienstregeling
Als er geen problemen op de lijn zijn, rijdt de Thalys vanaf Rotterdam in 30 minuten naar Antwerpen, en in 2 uur en 36 minuten naar Parijs.