fbpx

Veolia past tariefstructuur Zuid-Limburg aan

15 apr 2010 17:49

Ingaande zondag 25 april wijzigt openbaar vervoerder Veolia Transport Limburg de tarieven van de Veoliakaartsoorten. Behalve de jaarlijkse reguliere tariefsverhoging, worden ook de kaartsoorten aangepast. De huidige dagkaart Zuid-Limburg bus en trein wordt vervangen door twee nieuwe kaartsoorten.

Eén van de nieuwe kaartjes is een dagkaart bus, die eveneens als enkele reis naar België en Duitsland gebruikt kan worden. Het andere nieuwe kaartje is een dagkaart trein + bus, die ook als internationaal busretour gebruikt kan worden. De nieuwe kaartsoorten zijn respectievelijk € 0,50 tot € 2,00 euro duurder dan de huidige dagkaart die € 5 euro kost.

Zwervers
Met het nieuwe tariefsysteem wil Veolia een aantal problemen oplossen. "Momenteel gebruiken sommige busreizigers de dagkaart als enkele reis voor de populaire buslijn Maastricht – Aken. Vervolgens komen de dagkaarten in handen van zwervers die ze weer gaan verkopen. Daardoor lopen we maandelijks tienduizenden euro´s mis. Met de nieuwe structuur willen we dit probleem oplossen" legt René de Beer (directeur Veolia Limburg) uit. 

Goedkoper
Ondanks dat de nieuwe kaartsoorten duurder worden dan de huidige dagkaart Zuid-Limburg, benadrukt De Beer dat ook de nieuwe kaartsoorten nog steeds goedkoper zijn dan de Nationale Vervoersbewijzen. 

Euroregio-ticket
Aan het Euroregio-ticket (geldig in trein en bus in België, Nederland en Duitsland) komt vooralsnog geen verandering. Op termijn hoopt de Veolia directeur dat het Euroregio-ticket ook in Zuid-Nederland bij NS geldig zal worden. De Beer: "We hebben nu goede gesprekken gehad om de NS actiekaartjes ook bij ons te laten gelden. Wat ons betreft zien we het ook graag andersom: als wij een actie hebben, dat NS daaraan ook NS mee doet" zegt De Beer. Maar zover is het nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *