fbpx

Veolia start met eigen kaartautomaten

22 okt 2012 17:23

Medio november zijn nagenoeg alle treinstations van Veolia Transport Limburg op de Maaslijn en de Heuvellandlijn voorzien van Veolia-kaartautomaten. In de automaten zijn papieren treinkaartjes te koop en anonieme OV-chipkaarten.

Papieren kaartjes gekocht in de Veolia-kaartautomaten zijn alleen geldig in de treinen van Veolia Transport, de NS-kaartautomaten kunnen gebruikt worden voor de bestemmingen buiten de Veolia-regio om.

OV-Chipkaart
NS is het aantal kaartautomaten op tal van stations aan het terugbrengen, vanwege het toenemende gebruik van de OV-chipkaart. Ter vervanging plaatst Veolia Transport op de betreffende stations eigen kaartverkoopautomaten. "We zitten in een regio grenzend met België en Duitsland waar ze de Nederlandse OV-chipkaart niet kennen of gebruiken. Daarom is het belangrijk dat we voldoende mogelijkheden blijven bieden om een treinkaartje te blijven kopen" zegt Roland Becx, marketingsmanager bij Veolia.

Kosten
De kaartautomaten zijn niet bedacht om de kosten van Veolia terug te dringen, zegt Veolia. Regionale vervoerders klaagden eerder over de hoge kosten die NS in rekening brengt voor een kaartautomaat. Per jaar en per automaat moeten de vervoerders enkele tienduizenden euro´s betalen.

Stations
De nieuwe automaten zullen eind oktober al te vinden zijn op de stations van Meerssen, Valkenburg, Schin op Geul,  Klimmen-Ransdaal, Voerendaal, Landgraaf, Eygelshoven, Chevremont en Kerkrade Centrum (Heuvellandlijn). Medio november zijn de stations op de Maaslijn aan de beurt: Nijmegen Heyendaal, Mook-Molenhoek, Cuijk, Boxmeer, Vierlingsbeek, Venray, Tegelen, Reuver en Swalmen.

Assortiment Veolia kaartautomaten
– Enkele reis en retour voltarief, eerste en tweede klas
– Kinderkaartje
– Fietskaart
– Euregioticket (alleen op de Heuvellandlijn)
– Eventuele actiekaartjes
– Anonieme OV-chipkaart (ongeladen)
Kaartjes uit de Veolia-kaartautomaten zijn alleen geldig in de treinen van Veolia.
Kaartjes uit de NS-kaartautomaten zijn geldig in de NS-treinen en in de Veolia-treinen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
J J Spruijt
6 jaren geleden

Geachte Mevrouw — Meneer

graag wil ik u een vraag stellen over de kaartautomaat van Veolia N.S heeft oefenautomaten op de computer staan Is dat bij Veolia ook niet mogelijk Omdat deze en vooral voor ouderen tamelijk moeilijk is om in te checken

Met vriendelijke groet

J.J.Spruijt