fbpx

Vertraging door ontspoorde goederentrein rond Meppel

Reizigers tussen Zwolle en Groningen en tussen Zwolle en Leeuwarden moeten rekening houden met 30 tot 60 minuten vertraging als gevolg van een ontspoorde goederentrein. Dat meldt ProRail donderdag.

In de nacht van woensdag op donderdag is er door onduidelijke redenen een goederentrein ten noorden van Zwolle ontspoord. Daardoor is er nu één spoor gestremd en rijdt er 2x per uur een pendeltrein tussen Zwolle en Meppel. Ter verstrerking worden er ook bussen ingezet.

Er wordt geprobeerd de trein weer op de rails te krijgen, maar het zal  vermoedelijk tot zeker 11:00 uur duren voordat het treinverkeer weer normaal hervat kan worden. Hoe lang het preceis zal duren hangt ook af van de vraag of de goederentrein straks op eigen kracht weer vooruit kan of dat die moet worden weggesleept. Verder is nog niet duidelijk of er schade aan het spoor is ontstaan. De goederentrein is nog op het Zwolse emplacement naast het spoor geraakt.

Overigens meldt ProRail ook elders in het land verstoringen. Bijvoorbeeld ook tussen Amsterdam en Haarlem, rijden sinds aanvang dienstregeling eveneens minder treinen. Hier zijn echter koperdieven de oorzaak. De vertraging bedraagt ook hier 30 tot 60 minuten en zal duren tot naar verwachting 13:00 uur.

Foto´: Eerdere aanrijding bij Zwolle, door: Stefanuzz.nl