Mondkapjes kopen? 5 voordelige aanbiedingen

In het openbaar vervoer zijn mondkapjes al maanden verplicht. Maar binnenkort zijn mondkapjes ook verplicht in publieke binnenruimtes. Vanaf wanneer de plicht zal ingaan is op dit moment nog niet precies duidelijk, maar verwacht wordt per 1 december. Treinreiziger.nl geeft je een paar tips waar je voordelig mondkapjes kan kopen.

1. Herbruikbare mondkapjes

HEMA verkoopt meerdere herbruikbare mondkapjes. Bijvoorbeeld 3 stuks voor 5 euro. Herbruikbare mondkapjes zijn niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. 50 mondkapjes voor 8 euro (wegwerp).

2. 50 wegwerp mondkapjes

Minder duurzaam, maar toch handig: 50 mondkapjes voor slechts 8 euro. Dat kan bij Caredelta. Deze bevatten drie lagen, zijn stofdicht en zijn geschikt voor het dragen in het openbaar vervoer. Vanaf 40 euro gratis verzending, daaronder worden 4 euro verzendkosten gerekend.

3. Spatscherm: 5 euro

Actie van de Dag verkoopt een spatscherm voor 5 euro. Handig als je bijvoorbeeld naar de supermarkt gaat. Voor het openbaar vervoer is een spatscherm niet handig, daar is echt een mondkapje verplicht. Alleen ov-medewerkers mogen in een aantal gevallen een spatscherm dragen, in plaats van een mondkapje. Actie van de Dag rekent 6 euro verzendkosten per bestelling. Maximaal drie spatschermen kunnen tegelijk besteld worden.

4. 3 tot 5-laags mondkapjes

Actie van de Dag verkoopt ook mondkapjes. Je kunt kiezen uit 50 3-laags mondkapjes voor 10 euro of 20 mondkapjes 5-laags mondkapjes (KN95) voor 15 euro. Hier komen nog 5,95 euro verzendkosten bij.

5. Zelf maken

Het is toegestaan om ook zelf mondmaskers te maken. Online zijn verschillende instructievideo’s te vinden. Of die goed genoeg werken, valt echter te betwijfelen. NU.nl deed een test, en kwam tot de conclusie: beter om een niet-medisch mondkapje kopen, dan zelf iets maken.

Ter info: HEMA, Care Delta en Actie van de Dag zijn adverteerders van Treinreiziger.nl.

This post was last modified on 24 november 2020 20:35

Bekijk reacties

 • Is dit een tijdelijke maatregel of een definitieve? Het beeld van treinreizigers zal straks i de archieven wel anders zijn met die mondmaskers op. 1 juni 2020 wordt een gedenkwaardig moment met al die reizende muilkorven in het OV!
  Bij de feestwinkel zijn al jaren maskers te koop. Mogen harnassen ook? Dan ga ik wel een uur eerder weg van huis naar metrostation! En mag je bij een lange reis echt dat kapje niet even afzetten> Je moet ook even adem happen en kunnen eten en drinken onderweg! Hoe hoog is een boete als je een masker niet op hebt of wilt meenemen? Als je niets hebt kun je uit het vervoer gezet worden. Bij begin van de reis kun je beter weer naar huis als je hier mee geconfronteerd wordt tijdens de controle!

  • u kuntcals dwarsligger solliciteren bij ProRail. Bent u uit hout gesneden of van beton?

   • We lopen al maanden in de supermarkt zonder mondkap(je)en de cijfers in de ziekenhuizen worden beter wie houd nu wie voor de gek ?

    • Het maakt denk ik wel uit of u iemand met Corona ergens in een pad passeert of dat u er een half uur mee in hetzelfde rijtuig zit.

  • > Hoe hoog is een boete als je een
   > masker niet op hebt of wilt meenemen?

   E 95,- (als je beboet wordt).

  • Je mag heus wel even je NMM naar beneden doen om iets te eten, te drinken, je neus snuiten enzovoort.
   Zet hem wel (weer) op voor dat het trein personeel langs komt!;)

   NMM= niet-medisch mondkapje

 • Zo, voor de Corona-periode waren ze te koop voor €4,95 per vijftig, inmiddels zijn de prijzen met ongeveer duizend procent gestegen, hoezo winkels maken misbruik van de situatie...?

  • Gestegen vraag en gedaald aanbod, dus die winkels zien ook hun inkoopprijs omhoog schieten

  • Voordat de corona crisis uitbrak was er een overvloed aan mondkapjes.
   Een paar jaar geleden kocht ik mondkapjes bij de Wibra 15 stuks voor € 1,00. Waarom zijn de mondkapjes zo duur geworden vraag ik me af.
   Weer een verdien model omdat het verplicht wordt. Als de mijne op zijn maak ik wel zelf mondkapjes dan die duur betaalde, voor een stelletje oplichters.

 • De foto bij het artikel laat in ieder geval zien hoe je zo'n mondkapje niet moet gebruiken. Niet met je handen aan zitten is het devies...

  • Virussen gaan door die zelfgebreide afgekeurde kap-nahs heen. Dus wat is de winst van het niet aanraken?

  • Het valt mij op dat meneer de enige persoon is met een mondkapje. De andere personen op de foto dragen geen mondkapje, kijk maar goed.

 • In Groningen zijn ze bij Jumbo te koop. 35 euro voor 50 stuks. Het 'type' is GB/T 32610-2016 D, dus niet extreem goed, maar bij correct gebruik beter dan een zelfgemaakt ding. Het valt me mee hoe snel/langzaam de verkoop gaat (of ze hebben er gewoon gigantisch veel in voorraad). Blijkbaar is de aanschafprijs voor sommigen toch te hoog.

 • "Daar kun je 50 mondkapjes voor 39,95 euro bestellen"

  kan je net zo goed N95 kopen. (N95 heeft 95% bescherming, en wordt ook doctoren gebruikt)

 • Even mijn situatie: bijstandsuitkering, noodzakelijk medisch bezoek in juni waar ik alleen per trein heen kan. En nu moet ik mondkapjes kopen van geld dat ik niet heb...

   • Briljant advies, hartelijk dank! Je weet naruurlijk zeker dat de degene die je jouw raad opdringt daar ook toe in staat is!

   • Om de mondkapjes te maken zit je er altijd met je handen aan , dan bied het mondkapje geen enkele bescherming tegen covid-19.

    • Het mondkapje heb je niet op om jezelf tegen het virus te beschermen, dat doet alleen maar de speciale mondkapjes die in het ziekenhuis worden gebruikt. Het mondkapje dat jij zelf draagt is om andern om jou heen te beschermen. Als jij hoest/niest dan vangt het kapje dat op voordat het (mogelijk aanwezige) virus in de lucht gelanceerd wordt. Ook een gedeelte van het vocht wat jij ademt wordt opgevangen in het mondkapje. Het beschermt niet 100% maar het vermindert wel de besmettingsgevaar.

 • Hoe zit het eigenlijk met het gezichtsbedekking verbod in het OV? Mondmaskers wel en bivakmutsen niet toegestaan?

 • Hoe zit het eigenlijk met het gezichtsbedekking verbod in het OV? Mondmaskers wel en bivakmutsen niet toegestaan?

Share

Recent Posts

Spoedoverleg vanwege dasproblemen op het spoor, staatssecretaris zoekt structurele oplossing

Volgens spoorbeheerder ProRail zitten er op veertig locaties in met name het oostelijk deel van…

2 dagen terug

Dassen veroorzaken vertraging, NS zet pendeltrein in

Ten minste tot volgende week dinsdag rijden er geen treinen tussen Eindhoven en Den Bosch…

2 dagen terug

Limburg verzet zich tegen vertraging renovatie Maaslijn

Limburg verzet zich tegen nog verdere vertraging van de renovatie van de Maaslijn. Die vertraging…

6 dagen terug

Streep door investeringen in ov-infrastructuur vanwege stikstof

Voorlopig worden vrijwel geen nieuwe wegen en spoorlijnen in Nederland aangelegd. Dat meldt de Telegraaf…

7 dagen terug

Qbuzz wil nachttrein Dordrecht – Rotterdam – Utrecht in 2025

Qbuzz wil nachttreinen laten rijden vanuit Dordrecht via Rotterdam, Gouda en Woerden naar Utrecht. Het…

1 week terug

Reizigers minder tevreden met het OV in 2022

Sinds 2005 neemt de waardering van het openbaar vervoer bijna elk jaar toe. In 2022…

1 week terug