fbpx

Wedstrijd naar België: auto tegen de trein

21 sep 2013 10:01

Is België zonder Fyra inderdaad zo beroerd bereikbaar, of valt het eigenlijk wel mee? Dat zal vandaag tijdens een wedstrijd blijken. Vijf teams strijden tegen elkaar. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Jonge Veranderaars, het netwerk voor jonge professionals van de railsector.

Twee teams gaan per trein. Waarbij één team is aangewezen op de snelle Thalys en het andere team met de reguliere trein reist. Een ander team gaat met de bus en nog twee teams gaan per auto (per e-auto en oldtimer).

De teams moeten in België verschillende plekken bezoeken. Om acht uur ´s ochtends zijn de teams uit Amsterdam vertrokken. Rond half zes worden de teams terug verwacht. In de race gaat het niet alleen om snelheid: prijs, comfort, flexibiliteit en milieuvriendelijkheid tellen ook mee.

Evelien Fleskens, voorzitter van de Jonge Veranderaars: "Ik hoop dat we de sector met deze wedstrijd op een positieve manier kunnen inspireren om over de grenzen van je eigen modaliteit heen te kijken."  Ook willen de jonge professionals, die opereren onder de vlag van Railforum, laten zien dat België ook zonder Fyra nog steeds per trein bereikbaar is.