fbpx

Weer dode in Winsum na aanrijding met trein

Door een aanrijding tussen een trein en een auto op een spoorwegovergang in Winsum is dinsdag een dode gevallen. Het gaat om de bestuurder van de wagen, die een aanhanger met kalveren vervoerde. Het slachtoffer zat vermoedelijk alleen in de auto.

Het ongeluk gebeurde op de Voslaan in de Groningse plaats, liet de politie weten. Op die plek, waar de spoorovergang onbewaakt is, kwam een half jaar geleden ook al iemand in een auto om het leven door een botsing met een trein.

Spoorbeheer ProRail is juist na het ongeluk van april samen met de gemeente een onderzoek begonnen naar de veiligheid van alle spoorovergangen in de regio. De uitkomst daarvan wordt binnen enkele weken verwacht en voor het eind van het jaar met gemeente en provincie besproken, aldus ProRail. Dan wordt bekeken welke maatregelen per overgang mogelijk zijn.

In de trein van dinsdag zaten ruim 40 passagiers. Eén van hen raakte lichtgewond. Alle passagiers krijgen slachtofferhulp aangeboden en zijn per bus verder vervoerd.

De plaats van het ongeluk is een doodlopende smalle weg, haaks op de N361. Na de botsing kwam de man met zijn auto in het water terecht en overleed hij ter plekke aan zijn verwondingen. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. Het treinverkeer tussen Sauwerd en Baflo kwam stil te liggen en Arriva zette bussen in.

(c) ANP