fbpx

Weer storing tussen Maastricht en Heerlen

24 nov 2010 12:23

Treinreizigers tussen Maastricht en Heerlen worden woensdag opnieuw geplaagd met vertragingen. Vandaag rijden er geen sneltreinen en moeten stoptreinreizigers rekening houden met een extra overstap. Begin november reden er meer dan een week lang vrijwel geen treinen tussen Maastricht en Heerlen.

Treinen werden toen niet gedetecteerd en het duurde toen enige tijd voordat ProRail de oorzaak had achterhaald. Eén van de oorzaken bleek bladval te zijn. De nieuwe treinen van Veolia rijden erg soepel over het spoor, in tegenstelling tot het oude materieel. Het oudere materieel maakt de sporen schoon. Een echte oplossing voor dit probleem is er nog niet, maar het aanbrengen van Sadite – dat de sporen stroef maakt – moest voorlopig uitkomst bieden.

Geen prognose
Maar desondanks zijn er vandaag kennelijk toch problemen ontstaan met de detectie van de treinen. De oorzaak van de treinstoring is namelijk een sein- overwegstoring. De sneltreinen worden overigens vervangen door snelbussen. Stoptreinreizigers moeten rekening houden met 30 minuten vertraging. Een prognose voor de storing, die sinds aanvang dienstregeling wordt gemeld, is er niet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *