fbpx
Foto: Martin de Jongh / archieffoto

Weersomstandigheden zorgt opnieuw voor vertraging

14 jul 2010 19:09

De afgelopen dagen heeft de KNMI meerdere malen een weeralarm voor delen van Nederland moeten afgeven. En niet voor niets, meerdere malen zorgde weersomstandigheden voor problemen. Ook op het spoor. Woensdag meldt ProRail met name in Zuid-Nederland vertragingen.  

 

Zo zorgde blikseminslag zaterdagavond op diverse plaatsen voor vertraging. Op een aantal trajecten moest ProRail vervolgens herstelwerkzaamheden uitvoeren. Het meeste leed kon zondag worden opgelost, maar tussen Amersfoort en Apeldoorn – Ede/Wageningen duurde het herstel langer.

Net nadat de herstelwerkzaamheden voorbij waren, kwam nieuw noodweer over Nederland. Daardoor moest het treinverkeer op diverse trajecten in Zuid en Oost Nederland worden stilgelegd. Bijvoorbeeld in de achterhoek en tussen Arnhem en Nijmwegen.

Dinsdag waren er weliswaar geen problemen door weersomstandigheden, maar zorgde een defecte bovenleiding bij Schiphol wel voor vertraging. Door herstelwerkzaamheden konden ook woensdag minder treinen van en naar de luchthaven rijden.

Woensdag zorgt ook nieuw noodweer voor vertragingen. Zo reden er woensdagavond enige tijd geen treinen tussen Heerlen en Sittard, Maastricht en Valkenburg en tussen Venlo en Kaldenkirchen. Het treinverkeer Roermond richting Weert lag ook even stil, maar kon vrij snel hervat worden.