fbpx

Werkzaamheden in het weekend van 21 en 22 april

In het weekend van 21 en 22 april zijn er door ProRail grote werkzaamheden gepland tussen Den Haag en Delft, Den Bosch en Tilburg, Amsterdam Centraal en Zaandam en tussen Hoofddorp en Leiden.

Den Haag HS – Delft, hele weekend
Bij de bouw van de nieuwe spoortunnel in Delft worden damwanden geslagen, waardoor geen treinverkeer mogelijk is. Elk halfuur rijdt een stopbus tussen Den Haag HS en Delft. Volgens NS rijdt er ook een snelbus, maar die is niet opgenomen in de reisplanner. Normaal rijden er in het weekend 10 treinen per uur tussen Den Haag en Rotterdam. Reizigers A´dam / Schiphol – R´dam reizen met de toeslagvrije Fyra. Reizigers tussen Leiden en Rotterdam reizen via Alphen a/d Rijn en Gouda. Ook reizigers Den Haag Centraal – Rotterdam kunnen omreizen (via Gouda).

Reizigers kunnen met hun treinkaartje ditmaal niet mee met de tram. "Tijdens de laatste grote werkzaamheden op dit traject staakte het personeel van de HTM tram. Wij hebben toen noodgedwongen een afwijkend vervoersplan gemaakt waarbij we alleen gebruik maakten van bussen en omreisoutes via de trein.Vanwege de positieve ervaringen gaan we dat dit komend weekend herhalen" legt een woordvoerder van NS uit. Als de frequentie onvoldoende blijkt, dan belooft NS vaker de bussen te laten rijden.

Tilburg – Den Bosch, hele weekend
ProRail werkt aan de verbreding van een spoorviaduct. Op de dag reizen reizigers om via Boxtel of Eindhoven. De Intercity Zwolle – Roosendaal rijdt Zwolle – Boxtel. De Sprinter Eindhoven – Tilburg Universiteit rijdt door naar Breda en Roosendaal. In de nacht rijden er Snelbussen in plaats van de nacht-IC´s.

Amsterdam Centraal – Zaandam, hele weekend
Door Rijkswaterstaat wordt er dichtbij het spoor gewerkt aan de Tweede Coentunnel. Bovendien grijpt ProRail de kans om dwarsliggers te vervangen.

Zaterdag tot 23:15 rijden er minder Intercity´s tussen Amsterdam Centraal en Alkmaar. Zaterdag na 23:15 en op zondag rijden er geen treinen tussen Amsterdam Sloterdijk en Zaandam. Er rijden stopbussen. De Intercity Den Helder – Nijmegen wordt omgeleid en stopt niet in Zaandam.

Hoofddorp – Leiden Centraal, zondag inclusief nachten
Door spoorvernieuwing is er geen treinverkeer mogelijk. Er rijdt elke twintig minuten een vervangende stopbus. Doorgaande reizigers tussen Amsterdam en Leiden reizen met de Intercity´s via Haarlem. Reizigers Schiphol – Rotterdam reizen met de toeslagvrije Fyra. Het nachtnet wordt vervangen door bussen Schiphol – Amsterdam / Leiden.

Andere trajecten
Op de volgende andere trajecten zijn ook werkzaamheden gepland. Akkrum – Leeuwarden, zaterdagnacht; Utrecht – Den Bosch, zondagnacht; Weesp / Naarden-Bussum – Lelystad Centrum, zondagnacht. Meer informatie over alle werkzaamheden is te vinden op ns.nl.