fbpx

Werkzaamheden in het weekend van 3 en 4 maart

01 mrt 2012 17:00

In het weekend van zaterdag 3 en 4 maart heeft ProRail negen werkzaamheden gepland staan die treinen in Nederland beïnvloeden. Daaronder de bouwwerkzaamheden rondom Groningen die de hele week duren.

Groningen
Zie voor de werkzaamheden rondom Groningen voor de vernieuwing van station Groningen Europapark om er ook met NS-treinen te kunnen stoppen het aparte bericht.

Zutphen-Arnhem
Door werkzaamheden aan het spoor rijden er tussen Zutphen en Arnhem geen treinen. De sprinters worden vervangen door stopbussen en de intercity´s door snelbussen. De extra reistijd is een halfuur.

Utrecht Centraal-Den Haag Centraal/Rotterdam Centraal
Door werkzaamheden rijden de intercity´s elk halfuur in plaats van elk kwartier. In de ochtend vervallen van Den Haag naar Gouda de eerste drie treinen (twee sprinters en een intercity). Deze worden vervangen door bussen.

Amsterdam Sloterdijk-Haarlem
Door werkzaamheden aan het nieuwe station Halfweg-Zwanenburg en aan de brug over het Spaarne kunnen er geen treinen rijden, maar rijden er elke vijf minuten stopbussen. De helft van de intercity´s tussen Amsterdam en Leiden die normaal via Haarlem rijden, worden omgeleid via Schiphol en stoppen niet in Haarlem en Heemstede-Aerdenhout. De andere twee beginnen en eindigen in Haarlem.

Nachtelijke werkzaamheden
Door ingelaste werkzaamheden rijden in alle nachten de laatste treinen niet tussen Hengelo en Enschede. Hiervoor worden bussen ingelegd. Aangezien deze werkzaamheden niet waren voorzien, is het reisadvies van de reisplanner pas op de dag zelf aangepast.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn er na 00:45 uur tussen Haarlem en Uitgeest werkzaamheden, waardoor de sprinter Amsterdam Centraal-Haarlem-Uitgeest-Alkmaar niet rijdt. Er rijden bussen en vanaf Uitgeest kunnen reizigers met de trein verder reizen.