fbpx

Wilde staking bij HTM in Den Haag

01 dec 2016 11:19

OV-reizigers in Den Haag moeten donderdag rekening houden met grote vertragingen. Buschauffeurs van HTM hebben onaangekondigd het werk neergelegd. Ze zijn ontevreden over onder meer de rijtijden en pauzes tijdens diensten. 

´´Het is een spontane actie," zegt de voorzitter van de ondernemingsraad. Ook FNV en CNV waren vooraf niet op de hoogte van de wilde staking. De HTM-directie keurt de actie ´´heel sterk´´ af. ´´Mensen hebben niet de kans gekregen om een alternatieve reis te plannen. Je zal maar naar het ziekenhuis, Schiphol of een sollicitatiegesprek moeten," aldus directielid Ernst Moeksis tegenover NU.nl.

De werkonderbreking heeft forse impact voor de reizigers van HTM, die hierdoor ernstig gedupeerd raken. "HTM tracht de reizigers zo goed mogelijk te informeren, maar gezien het gebrek aan coördinatie op deze actie is onduidelijk welke delen van het vervoersnetwerk in de Haagse regio precies zijn geraakt. HTM is door de actievoerders niet vooraf geïnformeerd en betreurt het dat de reizigers nu de dupe worden van deze ongecoördineerde actie," schrijft de HTM in een verklaring. 

De werkonderbreking duurt tot 14:00 uur. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *