fbpx

Wilde stakingen dreigen in Haags openbaar vervoer

15 mei 2012 11:09

Reizigers die de komende dagen in Den Haag willen reizen met de bus krijgen mogelijk te maken met wilde stakingen. Personeel van het gemeentelijke vervoerbedrijf HTM wil met de acties voorkomen dat het busvervoer in handen komt van een ander bedrijf, schrijft het AD dinsdag.

De acties zouden volgens de krant dinsdag al beginnen. Een woordvoerder van HTM kan er niets zinnigs over zeggen. "Bij wilde acties is dat lastig te voorspellen."

Volgende week woensdag maakt stadsgewest Haaglanden bekend welk bedrijf de verplichte aanbesteding van het busvervoer in de regio heeft gewonnen. Het gewest ontving twee biedingen, van HTMBuzz, een samenwerking van HTM en Qbuzz, en van Veolia.

Update: Rond kwart voor twaalf is er dinsdag een wilde staking begonnen, waarbij HTM personeel de Kalvermarkt en het Spui in Den Haag blokkeren. 9292 meldt dat alle lijnen rond het centrum gestremd zijn, met uitzondering van tram 2, tram 6, randstadrail 3 en randstadrail 4. Een uur nadat de wilde actie begon meldt HTM dat de beperkingen als gevolg van de wilde actie voorbij zijn. Mogelijk volgen er later meer acties.

(c) Novum / treinreiziger.nl