fbpx

Wildplassen trein blijkt in scene gezet

12 mei 2015 9:36

De Nederlandse Spoorwegen hebben maandag aangifte gedaan tegen de treinplasser ondanks het verhaal dat de man niet zou hebben geplast maar een flesje water zou hebben gebruikt. "Het is verder aan de politie om dat uit te zoeken’’, reageerde een woordvoerster van het spoorbedrijf maandag op een artikel in het AD.

De krant meldt te hebben gesproken met de jongeman. De achttienjarige inwoner van Ederveen (Gelderland) zegt dat de foto die op sociale media voor veel ophef zorgde, in scene is gezet. Hij zou niet echt op een bankje in de trein hebben geürineerd.

"We kwamen terug van Koningsdag in Arnhem. Ik had natuurlijk wel een biertje gedronken. We wilden een grap uithalen. Ik had een flesje Extran met zo’n tuitje gevuld met water en dat kneep ik leeg alsof ik stond te plassen. Hartstikke stom van me en dat had ik nooit mogen doen, want er moeten natuurlijk mensen kunnen zitten’’, aldus zijn verhaal.

NS heeft toch aangifte gedaan wegens vandalisme en vernieling, laat de woordvoerster weten. Dat gebeurde bij de politie Utrecht. "Wij zullen er alles aan doen om hem te weren. Dergelijk gedrag wordt niet getolereerd." NS vraagt de dader zich bij de politie te melden. De jongeman zegt in het AD dat hij na alle commotie zelf de politie al heeft gebeld, maar dat was voordat de aangifte binnen was.

De ophef over de ´treinplasser´ ontstond dit weekend op sociale media. Op Facebook werd een foto van hem geplaatst waarop te zien is dat hij in een stiltecoupé over stoelen zou plassen. De foto werd meer dan 19.000 keer gedeeld en de kritiek die mensen hadden was niet van de lucht. Facebook heeft de foto verwijderd omdat de foto aanstootgevend zou zijn, maar niet lang daarna hadden mensen de foto alweer online gezet.

(c) ANP. Foto: een wildplassende machinist in het buitenland.