fbpx

Winterdienstregeling op donderdag 29 januari

28 jan 2015 16:18

De Nederlandse Spoorwegen laat donderdag 29 januari 2015 circa 20 procent minder treinen rijden. Op trajecten waar normaal vier Intercity´s of Sprinters per uur rijden, wordt de treindienst gehalveerd. De aangepaste dienstregeling wordt uit voorzorg ingezet omdat weerbureau´s grillig weer voorspellen, aldus het spoorbedrijf.

"Vanwege de mogelijke impact op het treinverkeer hebben NS en ProRail besloten morgen minder treinen te laten rijden" legt het bedrijf uit. Voor reizigers in met name de Randstad betekent dit elk half uur een trein in plaats van elk kwartier. In provincies als Friesland, Groningen, Drenthe en Zeeland verandert er niets aan de reguliere dienstregeling. De aangepaste dienstregeling wordt momenteel ingeladen in de reisplanner. Vanavond moet de reisplanner volledig aangepast zijn.

ProRail zet extra sneeuw- en storingsploegen in. Ook staan meerdere hulplocomotieven klaar om eventuele problemen als gevolg van sneeuw of strenge vorst snel op te lossen. Treinen worden zo veel mogelijk verlengd, maar doordat er minder treinen rijden zal het volgens NS en ProRail druk zijn in de treinen.

Of het donderdag tot problemen komt, is nog maar de vraag. Weeronline.nl meldt dat er wel sneeuw kan vallen, maar dat de kans aanwezig is dat de sneeuw lang niet altijd zal blijven liggen. Dat heeft vooral te maken met de harde wind. De temperatuur komt vermoedelijk boven de nul graden uit overdag. Voor een langere periode wordt regelmatig winters weer verwacht.

Zaterdag hadden NS en ProRail besloten de dienstregeling niet landelijk aan te passen. Uiteindelijk zorgde ijzel en sneeuw toch voor veel problemen, ondanks er treinen tegen ijsvorming waren ingezet. Urenlang reden er geen treinen rond Amsterdam, Alkmaar, Amersfoort en Utrecht. Uiteindelijk werd toen 21% van de treinen alsnog opgeheven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *