fbpx

Wintersporttreinen starten in 2015 in Amsterdam

26 aug 2014 18:38

De Alpen Expres en de Ski-Trein van EETC starten in de winter van 2014/2015 voor het eerst in Amsterdam Centraal. De treinen gaan vervolgens via de gebruikelijke route naar Oostenrijkse wintersportbestemmingen als Zell am See, Landeck, Innsbruck, Kufstein en Bischofshofen. Het is nu al mogelijk om een treinkaartje te kopen. Er zijn al retourtjes vanaf 80 euro.

Naast Amsterdam Centraal blijven de gebruikelijke opstapplaatsen Utrecht Centraal, Den Bosch en Venlo bestaan. De Ski-Trein en Alpen Expres rijden zoals vorige jaren gecombineerd. Op vrijdagavond vertrekt de trein in Nederland, op zaterdagochtend komt de trein aan in Oostenrijk. De terugreis is zaterdagavond met aankomst op zondagmorgen in Nederland. Ski-Trein is de budget-wintersporttrein en rijdt tot Zell am See. De Alpen Express biedt meer mogelijkheden tot comfort en rijdt door naar Bischofshofen en heeft ook rijtuigen voor Landeck.

Budget-wintersport: Ski-Trein
Een retourtje met de Ski-Trein is al mogelijk vanaf 80 euro. Dit voordeeltarief wordt aangeboden op de vertrekdata 2, 9, 16 en 23 januari en 13 en 20 maart 2015 (beperkte beschikbaarheid). Je reist dan in een zitcoupé met 6 personen. In een ligcoupé betaal je in de Ski-Trein minimaal 115 euro. Per boeking komt er nog wel 25 euro administratiekosten bij en 2,50 euro voor het calamiteitenfonds. Wees slim, en boek dus ook voor je vrienden. Dat bespaart weer administratiekosten. 

Meer comfort: Alpen Expres
De Alpen Expres biedt meer comfort en gaat naar meer bestemmingen. Zo zijn er niet alleen zespersoons ligcoupés (drie bedden boven elkaar aan iedere zijde), maar ook ligcoupés voor vier personen en daarnaast slaaprijtuigen met comfortabele bedden. In een lig-6 reis je al vanaf 125 euro met het voordeeltarief naar de Oostenrijkse Alpen. In een lig-4 is dat vanaf 150 euro. Een nog comfortabelere plek in het slaaprijtuig is aanzienlijk duurder. Daar betaal je minimaal 268 euro per persoon voor. Alle tarieven zijn op basis van een retour.

Transfers
Net als andere jaren zijn er weer transfers mogelijk vanaf de diverse Oostenrijkse stations. Daardoor kan je zelfs de Alpen Expres gebruiken als je wil wintersporten in Italië! De transferkosten variëren tussen de 10 en 30 euro. Je wordt dan vaak met de bus vanaf het station opgehaald en bij je hotel afgezet. 

Ski-Thalys
Bij NS International kun je nog geen treinkaartjes kopen voor wintersporttreinen. Sowieso verkoopt NS International geen treinkaartjes voor de Alpen Expres en Ski-Trein. Wel kan je vanaf 4 september een reis boeken voor de Ski-Thalys naar de Franse Alpen. Die vertrekt op zaterdagochtend vanuit Amsterdam, waardoor je al zaterdagmiddag in de sneeuw staat. Als je vroeg boekt (t/m 10 september), kun je vanaf 59 euro een enkele reis kopen, dus vanaf 118 euro retour. Online betaal je bij NS International geen boekingskosten.

City Night Line
Of de City Night Line – die wel te boeken is bij NS International – deze winter weer één keer per week door rijdt naar Innsbruck (Oostenrijk) en Brig (Zwitserland) is bij onze redactie onbekend. We verwachten van wel, omdat ook de afgelopen jaren de treinen doorreden. In elk geval rijdt City Night Line standaard dagelijks naar München en Zürich. De verkoop van City Night Line start in de regel 4 maanden voor vertrek. Echter, rond de overgang naar de dienstregeling 2015 (ingaande 14 december 2014) kan die termijn korter zijn. Waarschijnlijk kan er pas vanaf medio november geboekt worden voor reizen na 14 december.