fbpx

Winterweer legt treinverkeer op diverse trajecten stil

14 feb 2013 14:41

Het treinverkeer heeft donderdag op een aantal trajecten last van de winterse omstandigheden. Met name rond Alkmaar en Haarlem liepen treinen door de sneeuw vertraging op. Tussen Heerhugowaard en Alkmaar en tussen Roosendaal en Vlissingen kwam het treinverkeer door het winterse weer volledig stil te liggen.

Daarom heeft NS tussen Roosendaal en Vlissingen en tussen Alkmaar en Heerhugowaard donderdag bussen ingezet. Ook op tal van andere lijnen waren er donderdag problemen. Zo legde een overwegstoring het treinverkeer tussen Arnhem – Nijmegen en Arnhem – Zetten – Andelst stil. Ook hier werden bussen ingezet. 

In het hele land rijden donderdag minder treinen als gevolg van de aangepaste dienstregeling. Met name in de Randstad vervalt op veel trajecten de helft van het aantal treinen. In totaal is twintig procent van de treinen uit voorzorg geschrapt. Alleen de regionale treinen van Arriva, Syntus, Veolia en Connexxion rijden donderdag volgens de gewone dienstregeling.

Woensdag was er veel kritiek dat NS vandaag opnieuw de aangepaste dienstregeling uit de kast trekt. De problemen tonen echter helaas aan dat de infrastructuur kwetsbaar blijft voor het winterweer.